Προβολές και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

on .

HGOUMENITSA

• Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, επιδιώκοντας την εξωστρέφεια στην περιφέρεια,  επεκτείνει τις δράσεις του και εκτός Αθήνας, στην περιοχή της Ηπείρου, με τη δημιουργία παραρτήματος στην πόλη της Ηγουμενίτσας, σε χώρο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Ηγουμενίτσας. Η παρουσία του στην περιοχή αποτελεί την έναρξη μίας τριμερούς συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος, του Δήμου Ηγουμενίτσας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.
Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας η κεντρική εκδήλωση που εγκαινίασε τη συνεργασία στην οποία η Αντιπρόεδρος του ΙΜΕ κ. Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δημήτριος Εφραίμογλου, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος και ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας κ. Ιωάννης Χουλιαράς (φωτό) μίλησαν για τη συνεργασία αυτή.
Χαιρετισμό επίσης, απηύθυναν ο βουλευτής Θεσπρωτίας Β. Γιόγιακας, ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Μεθόδιος από την Ιερά Μονή Γηρομερίου, αλλά και η υπουργός Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου απέστειλε χαιρετισμό και ευχές για καλή επιτυχία στη συνεργασία.
Προβολές
Στο πλαίσιο της ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων σε επίπεδο προβολής και εκπαίδευσης, καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της συνεργασίας, θα πραγματοποιούνται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας προγραμματισμένες προβολές της παραγωγής του ΙΜΕ «Αγία Σοφία: 1.500 Χρόνια Ιστορίας» στον «Εικονικό Κινηματογράφο», το φορητό σύστημα Εικονικής Πραγματικότητας του Ιδρύματος, ενώ παράλληλα θα υλοποιούνται εκπαιδευτικές δράσεις τόσο για οργανωμένες σχολικές ομάδες, όσο και για οικογένειες και μεμονωμένους επισκέπτες το Σαββατοκύριακο. Οι δράσεις αυτές είναι με δωρεάν είσοδο για το κοινό.
• Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, για τις προβολές που ξεκινούν από σήμερα θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2665.0.28539 (Δευτ.-Παρ. 09:00-14:00).