Εκδήλωση στους Μηλιωτάδες για τα Ζαγορίσια γεφύρια

on .

GEFYRIA MHLIOTADES AFISA 2 8 18

• Εκδήλωση με θέμα «Ζαγορίσια γεφύρια, χθες, σήμερα, αύριο» θα γίνει την Κυριακή, 12 Αυγούστου στους Μηλιωτάδες με έναρξη 8:30 μ.μ. στο χώρο της πλατείας.
Πρόκειται για μια εκδήλωση αφιερωμένη στο ρόλο και την σημασία των πέτρινων γεφυριών στην κοινωνική και οικονομική ζωή, στον πολιτισμό και στην αρχιτεκτονική του Ζαγορίου. Πραγματοποιείται λίγους μήνες μετά την πρόταση που έχει καταθέσει ο Δήμος Ζαγορίου στο Υπουργείο Πολιτισμού, για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος, καταγραφής της υφιστάμενης κατάστασης και υλοποίησης παρεμβάσεων που θα συμβάλλουν στην προστασία, διάσωση και ανάδειξή τους για να συνεχίσουν να στέκουν όρθια.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει χαιρετισμούς, από τον Δήμαρχο Ζαγορίου, τον πρόεδρο της Ένωσης Ζαγορισίων Αθηνών και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ζαγορισίων. Θα γίνουν εισηγήσεις, από τον Γιώργο Σμύρη, Αρχιτέκτονα, Επίκουρο Καθηγητή Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και από την Μαρία Μπαλοδήμου, Αρχιτέκτονα, Υποψήφια Διδάκτορα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Η εκδήλωση θα κλείσει με παρουσίαση χορευτικών του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ζαγορισίων και παραδοσιακό ζαγορίσιο γλέντι με το συγκρότημα του Μιχάλη Μπραχόπουλου.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ