Αύριο η συναυλία στη λίμνη Ζαραβίνα

on .

YFANTHS KAPSALHS SYNENTEYKSH 7 8 18

• Μια μεγάλη συναυλία με τίτλο «Zaravina F» και με κοινωνικό σκοπό διοργανώνει αύριο, Πέμπτη και ώρα 9 μ.μ. ο Δήμος Πωγωνίου σε συνεργασία με το Κέντρο Νέων Ηπείρου.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, όσοι όμως επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου και του κοινωνικού συσσιτίου του Δήμου.
«Έχοντας τον κοινωνικό σκοπό της ενίσχυσης των προνοιακών δομών του Δήμου μας, αποφασίσαμε να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και να δώσουμε την ευκαιρία στον κόσμο να γνωρίσει ένα από τα πολλά φυσικά στολίδια του Πωγωνίου» τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης.
Στο πρόγραμμα που έχει προετοιμάσει αναφέρθηκε ο τραγουδιστής κ. Δημήτρης Υφαντής σημειώνοντας ότι θα αγγίξει τον πεντατονικό ήχο της περιοχής. «Προσκάλεσα σε αυτή τη συναυλία μεγάλα ονόματα της μουσικής. Όνειρό μου είναι αυτή η συναυλία να αποτελέσει την απαρχή για ένα μεγάλο κύκλο μουσικών παραστάσεων που θα αναδεικνύουν το φυσικό περιβάλλον και τη μουσική για την οποία είναι περήφανο, το μέχρι πρότινος, απομονωμένο Πωγώνι», δήλωσε για να αναφέρει ότι θα πάρουν μέρος οι Πέτρος Λούκας Χαλκιάς, Γιώργος Κωτσίνης, Νίκος Τάσσης, Κώστας Βέρδης και Πετράκης Χαλκιάς.

Διαδρομή στο δάσος
Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια εξαιρετική διαδρομή 500 μέτρων, μέσα σε δρυόδασος, ερχόμενοι έτσι σε άμεση επαφή με την ομορφιά της λίμνης. Ο Δήμος Πωγωνίου έχει προνοήσει και θα υπάρχει όχημα για τη μεταφορά ηλικιωμένων ατόμων, ΑμεΑ και όσων δε θα μπορούν να απολαύσουν πεζή τη διαδρομή.
Η λίμνη Ζαραβίνα, που περιήλθε πλέον στο ελληνικό δημόσιο, βρίσκεται δίπλα στην Ε.Ο. Καλπακίου – Κακαβιάς σε απόσταση 40’ από την πόλη των Ιωαννίνων. Στόχος του Δήμου είναι να προχωρήσει σε ήπιες μορφές ανάδειξής της ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης για τουρίστες και επισκέπτες. Στο χώρο της συναυλίας θα υπάρχουν δύο χώροι πάρκινγκ και χημικές τουαλέτες.