Ο μύθος της Ιστορίας του Κόσμου» από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

on .

OIDIPOYS 3 8 18

• Τη νέα του παράσταση με τίτλο «Οιδίπους. Ο μύθος της Ιστορίας του Κόσμου όπως τον είπαν οι Έλληνες» σε σκηνοθεσία - σύνθεση κειμένου του Σταύρου Σ. Τσακίρη θα παρουσιάσει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας τη Δευτέρα, 20 Αυγούστου και ώρα 9.30 μ.μ. στο υπαίθριο Θέατρο της Ε.Η.Μ..
Η παράσταση εξιστορεί έναν από τους αρχαιότερους μύθους, αυτόν των Λαβδακιδών, όπως τον συνέλαβε ο λαός και τον διαχειρίστηκαν οι μεγάλοι τραγικοί ποιητές: από την άφιξη του Κάδμου στην Θήβα, τον γάμο του Λάιου με την Ιοκάστη, τη γέννηση του Οιδίποδα, την πατροκτονία και τη λύση του αινίγματος της σφίγγας, την τύφλωση, την εξορία, τη σύγκρουση του Ετεοκλή και του Πολυνείκη, την ανυπακοή της Αντιγόνης στην εντολή του Κρέοντα και το τέλος του Οιδίποδα. Είναι μια σύνθεση των επτά τραγωδιών που αναφέρονται στον μύθο του οίκου των Λαβδακιδών.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Κίτσου, Δημήτρης Λάλος, Γεράσιμος Γεννατάς, Λένα Δροσάκη, Γιώργος Παπαπαύλου, Μάνος Καρατζογιάννης, Δημήτρης Παγώνης, Κώστας Νίκουλι, Νάνσυ Χριστοπούλου, Ελένη Ανδρικοπούλου και ο Τάκης Χρυσικάκος.
• Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο: www.ticketservices.gr, στο tickets.public.gr και σε επιλεγμένα σημεία της πόλης.