«Ορέστης» του Ευριπίδη στο Θέατρο Δωδώνης

on .

orestis

• Η τραγωδία «Ορέστης» του Ευριπίδη, σε νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ, Γιάννη Αναστασάκη θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, αύριο, Τετάρτη, ώρα 21.00, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος.
Ο «Ορέστης» του Ευριπίδη θεωρείται ότι είναι το τελευταίο έργο του ποιητή το οποίο παρουσιάστηκε στην Αθήνα πριν την αναχώρηση του ποιητή από την Αθήνα και την εγκατάστασή του στη Μακεδονία.
Στο ρόλο του Ορέστη είναι ο Χρίστος Στυλιανού, ενώ την Ηλέκτρα υποδύεται η Ιωάννα Κολλιοπούλου που τιμήθηκε φέτος με το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη. Η παράσταση παρουσιάζεται με υπέρτιτλους στα αγγλικά.
*Τιμή προπώλησης εισιτηρίων 12 ευρώ. Κανονικό εισιτήριο 15 ευρώ. Φοιτητικό/ Ανέργων/ Άνω των 65 / Ομαδικό 10 ευρώ. Σπουδαστές που εμπίπτουν στο πλαίσιο του Σύμφωνου Συνεργασίας που υπέγραψε το ΚΘΒΕ με το υπουργείο Παιδείας 8 ευρώ. ΑμΕΑ και συνοδοί ΑμΕΑ 8 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο viva.gr και στο Κιόσκι της Κεντρικής Πλατείας (Ώρες λειτουργίας: 11.30 – 15.00 και 17.30 – 21.30).
Παράλληλα, το ΔΗΠΕΘΕ ανακοινώνει πως διαθέτει για τους θεατές που θέλουν να δουν την παράσταση «Ορέστης», εισιτήρια, για τη μεταφορά τους προς και από το Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης. Τα εισιτήρια κοστίζουν 2 ευρώ κατ’ άτομο (με επιστροφή) και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα προμηθευτούν με την αγορά του εισιτηρίου τους για την παράσταση, από το Κιόσκι της Κεντρικής Πλατείας.