Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι εκδηλώσεις στο Ζαγόρι

on .

zagori ekdhlwseis

• Μετά τα παραδοσιακά πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου που συγκέντρωσαν πλήθος ντόπιων, αποδήμων και επισκεπτών, οι εκδηλώσεις του καλοκαιριού στα χωριά του Ζαγορίου μπαίνουν στην τελική ευθεία.
Σημαντικές και επιτυχημένες ήταν οι εκδηλώσεις, για τα πέτρινα γεφύρια στους Μηλιωτάδες στις 12 Αυγούστου, για τα 150 χρόνια της Σκάλας Βίτσας στις 10 Αυγούστου στη Βίτσα, θεατρικές παραστάσεις (Δεμάτι, Σκαμνέλι, Μονοδένδρι, Πάπιγκο), θέατρο σκιών (Ελατοχώρι, Ηλιοχώρι, Ασπράγγελοι, Αρίστη, Κουκούλι), κουκλοθέατρο (Κήποι), ροκ συναυλία (Λάϊστα), λαϊκές βραδιές, πάρτι νεολαίας κλπ.
Το πρόγραμμα των επομένων ημερών, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνει θεατρική παράσταση από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και τον τελικό του τουρνουά ποδοσφαίρου στο Τσεπέλοβο, τη γιορτή Ζαγορίσιας πίτας στο Βρυσοχώρι, τον αγώνα «Protect Aoos Mountain Bike Ultra 2018», με αφετηρία και τερματισμό τη Βοβούσα, παραδοσιακά πανηγύρια με την αυλαία να πέφτει στο Βραδέτο στις 9 Σεπτεμβρίου.
Το πρόγραμμα
Αναλυτικά το πρόγραμμα μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου έχει ως εξής:
- Αύριο, Τετάρτη, Γρεβενίτι: Εσπερινός και πανηγύρι στην Ιερά Μονή Βουτσάς.
- Αύριο, Τετάρτη και μεθαύριο, Πέμπτη. Τρίστενο: Παραδοσιακό πανηγύρι.
- Παρασκευή 24 και Σάββατο, 25 Αυγούστου. Άνω Πεδινά: Παραδοσιακό πανηγύρι.
- Κυριακή, 26 Αυγούστου. Βοβούσα: Αγώνας ορεινής ποδηλασίας «Protect Aoos Mountain Bike Ultra 2018», μήκους 120 χιλιομέτρων με εκκίνηση και τερματισμό τη Βοβούσα.
- Τρίτη 28 και Τετάρτη, 29 Αυγούστου. Αρίστη: Παραδοσιακό πανηγύρι. Δίκορφο: Παραδοσιακό πανηγύρι.
- Τετάρτη 29 και Πέμπτη, 30 Αυγούστου. Κάτω Πεδινά: Παραδοσιακό πανηγύρι.
- Παρασκευή 7 και Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου. Μηλιωτάδες: Παραδοσιακό πανηγύρι, ανήμερα της εορτής και ημερήσιο στο χώρο του Ι.Ν. Γεννέσεως Θεοτόκου.
- Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου. Μικρό Πάπιγκο: Παραδοσιακό πανηγύρι (και ημερήσιο).
- Σάββατο 8 και Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου. Βραδέτο: Παραδοσιακό πανηγύρι.