Πάνω από 7.500 θεατές για το 2ο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

on .

DHPETHE FESTIBAL

• Ένα ακόμη σημαντικό βήμα έκανε φέτος το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με συνεργασίες που ανέδειξαν το Δημοτικό μας Θέατρο και τους ανθρώπους του πολιτισμού και της τέχνης της Ηπείρου. Όλα αυτά μέσω του 2ου Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που διοργάνωσε με επιτυχία, έχοντας τη στήριξη του υπουργείου Πολιτισμού, της Εφορείας Αρ­χαιοτήτων και σημαντικών καλλιτεχνικών φορέων της χώρας.
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων, έχοντας μια εξαιρετική συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, παρουσίασε στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης και στο υπαίθριο Θέατρο της ΕΗΜ, πέντε μεγάλες παραγωγές. Το Φεστιβάλ άνοιξε με τις «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, μια συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, της εταιρεία «Τεχνηχώρος» και του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, η οποία γέμισε ασφυκτικά το Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης.
Η συνέχεια δόθηκε με την «Αντιγόνη», σε σκηνοθεσία των Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, (υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ) και με τρεις ακόμη παραστάσεις στο Θέατρο της Δωδώνης, τον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου, από τα ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας και Κοζάνης σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, την «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη από την «5η Εποχή», σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη και τον «Ορέστη», του Ευριπίδη, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία, Γιάννη Αναστασάκη.
Τις παραστάσεις αυτές παρακολούθησαν περισσότεροι από 7.500 θεατές, επισκεψιμότητα σαφώς αυξημένη σε σχέση με το 1ο Φεστιβάλ.
Πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ
«Σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, με ανοιχτούς τους ορίζοντές του και με ξεχωριστές συνεργασίες, προσπαθεί και θα συνεχίσει να προσπαθεί για την ανάδειξη του πολιτισμού και την επιστροφή του θεατρόφιλου κοινού στα αρχαία θέατρα. Για να συμβεί αυτό στον τόπο μας, οι συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτεχνικούς φορείς της χώρας μας είναι επιβεβλημένη, κάτι που αποδείχθηκε στην πράξη με την επιτυχημένη ολοκλήρωση του 2ου Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος», ανέφερε σε δηλώσεις της η Πρόεδρος του ΔΗΠΕ­ΘΕ Αλέκα Βακαλοπούλου.
Ευχαρίστησε δε τους θεατές που παρακολούθησαν από κοντά τις παραστάσεις του Φεστιβάλ, καθώς και όλους τους συντελεστές και τους ανθρώπους των φορέων που συνεργάστηκαν με το ΔΗΠΕΘΕ για το επιτυχημένο αυτό αποτέλεσμα.
Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια
Από τη μεριά της η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ, Ελένη Δημοπούλου, σε δήλωσή της σημείωσε τα εξής: «Θέλω να εκφράσω μέσα από την καρδιά μου, τις θερμές μου ευχαριστίες, σε όλους όσοι βοήθησαν τα μέγιστα για να στεφθεί από επιτυχία το φετινό Φεστιβάλ. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ και στο δίκτυο των εθελοντών που οργανώθηκε για τις ανάγκες του Φεστιβάλ και ανέλαβε να βοηθήσει στην έξοχη οργάνωση, αναβαθμίζοντας το θεσμό στα πρότυπα καταξιωμένων φεστιβάλ».