Βραδιά λόγου και ποίησης στο Νησί των Ιωαννίνων!

on .

LYRIKH PAMBOTIS

• Θεσμό για την πόλη μας αποτελεί η καθιερωμένη πια ποιητική εκδήλωση με τον εύγλωττο τίτλο «Λυρική Παμβώτις», η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Νησί, με τη συμμετοχή γνωστών εκπροσώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών.
Η «Λυρική Παμβώτις» θα λάβει χώρα αύριο, Σάββατο, με ώρα έναρξης τις 19.30 στην πλατεία Σεράι της Νήσου, στον κήπο της οποίας -και ειδικότερα στο μέτωπό της με τη λίμνη- βρίσκονται τόσο το «Δέντρο της Ποίησης», φυτεμένο από ποιητές και λογοτέχνες, όσο και η «Στήλη της Ποίησης», έργο του καταξιωμένου Ηπειρώτη γλύπτη Θεόδωρου Παπαγιάννη.
Διοργάνωση της ΕΛΣΗ
Η «Λυρική Παμβώτις» είναι μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις της Εταιρίας Λογοτεχνών & Συγγραφέων Ηπείρου. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και υλοποιείται με τη συνεργία του Δήμου Ιωαννιτών, του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών και της Δημοτικής Ενότητας Νήσου Ιωαννίνων.
Παραδοσιακά, πλέον, το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει απόδοση τιμής σε άτομα με πλούσιο λογοτεχνικό έργο, απονομή βραβείων και επαίνων σε όσους διακρίθηκαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης της ΕΛΣΗ, απόδοση ποιημάτων και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Το φετινό πρόγραμμα
Το πρόγραμμα της αυριανής εκδήλωσης μετά τις προσαγορεύσεις περιλαμβάνει ένα προλογικό σημείωμα από τον γενικό γραμματέα της Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου Χάρη Λεοντάρη και παρουσίαση του Τάσου Παπασταύρου.
Στις 20.00 ο συμπολίτης μας αρχιτέκτονας, συλλέκτης, συγγραφέας και πρώην Δήμαρχος Ιωαννίνων θα λάβει τιμητική πλακέτα για τη συμβολή του στα Γράμματα και τις Τέχνες. Θα ακολουθήσει αντιφώνηση από τον κ. Παπασταύρο.
Στις 20:30 θα γίνει απονομή βραβείων και επαίνων του φετινού πανελλήνιου διαγωνισμού ποίησης ο οποίος είχε θέμα την Ελευθερία. Το 1ο βραβείο θα λάβει η Σταματίνα Δασκολιά, το 2ο βραβείο η Αθανασία Καραγιάννη και το 3ο βραβείο ο Ιωάννης Λιώρης. Ο 1ος έπαινος θα απονεμηθεί στη Λυδία Ζιώγα, ο 2ος στη Βαρβάρα Χριστιά και ο 3ος στον Ηλία Στόφυλα. Οι βραβευθέντες θα αποδώσουν τα ποιήματά τους.
Στις 21:00 θα γίνει απόδοση ποιημάτων από τους ίδιους τους ποιητές: Αγγέλη Βαγγέλη, Γεροδήμο Βασίλη, Γεωργάκη Γεώργιο, Δάρα Αλέξη, Κριθαρά Συμεών και Τσακτσίρα Κώστα και στις 21:15 ο Γιώργος Νάκος, ηθοποιός και σκηνοθέτης, θα παρουσιάσει το διήγημα «Βασιλική» από «Το νερό της βροχής» του Μ. Καραγάτση.