Ο Χρήστος Χωμενίδης έφερε τον «Φοίνικά» του στα Γιάννενα

on .

XOMENIDHS BIBLIO 8 11 18

• O συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης βρέθηκε προχθές στον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» με αφορμή το νέο του μυθιστόρημα «Ο Φοίνικας», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη. Η εκδήλωση ήταν η πρώτη του κύκλου παρουσιάσεων του Πνευματικού Κέντρου «Οι συγγραφείς και τα βιβλία τους».
Καλωσορίζοντας τον συγγραφέα ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κωνσταντίνος Γκόγκος ανέφερε: «Είναι μεγαλύτερη η χαρά μας που τον κύκλο αυτόν εγκαινιάζει ο Χρήστος Χωμενίδης. Οι περισσότεροι τον πρωτογνωρίσαμε με το Σοφό παιδί, το 1993 και από τότε, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είναι πάντα παρών. Είτε με τα βιβλία του, είτε με τα άρθρα του, είτε με τις παρεμβάσεις του. Ο Χρήστος Χωμενίδης ξεχωρίζει από τους περισσότερους δημιουργούς της γενιάς του αποτελώντας έναν διαρκή και ζωηρό πόλο απόψεων και γνώμης.
Είναι παρών στο δημόσιο λόγο, πέρα από τα βιβλία του, με θέσεις, απόψεις και τοποθετήσεις, που αγκαλιάζουν τα περισσότερα θέματα του δημόσιου διαλόγου. Με θάρρος και ένταση επιχειρημάτων, με γλαφυρότητα και ιδιότυπο χιούμορ, αλλά και μια αξιοθαύμαστη επιμονή και συνέπεια».
Στη συνέχεια ακολούθησε εισαγωγή από τον δημοσιογράφο και ποιητή Μίλτο Γήτα σχετικά με το περιεχόμενο του βιβλίου, αλλά και εις βάθος ανάλυση με παρεμβάσεις του συγγραφέα, οι οποίες φώτισαν τόσο την διαδικασία συγγραφής του βιβλίου, όσο και το κλίμα και την ατμόσφαιρα μέσα στα οποία υφαίνεται η πλοκή.
Ακολούθησε διάλογος και ερωτήσεις του κοινού, ενώ ο Χρήστος Χωμενίδης εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή για την πρόσκληση από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, τονίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι δεν έχει καταγωγή από την Ήπειρο, πάντα στα έργα του υπάρχει παρουσία της περιοχής μας.