Πλήθος πιστών ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

on .

ANASTASIOS GIORTH

 Πληθώρα πιστών ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας για την ονομαστική του εορτή, την ημέρα της μνήμης του αγίου Αναστασίου του Πέρση, την περασμένη Τρίτη, όταν στον καθεδρικό ναό της Ανάστασης των Τιράνων τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του κ. Αναστασίου και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Κορυτσάς Ιωάννη, Φίερι Νικολάου, Ελμπασάν Αντωνίου, Αμαντίας Ναθαναήλ, καθώς και του Επισκόπου Βύλλιδος Άστειου, όπως και ιερέων από διάφορες περιοχές της χώρας. 

Πολλοί Ορθόδοξοι Αλβανοί, βρήκαν την ευκαιρία να καταθέσουν για μια ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη τους προς τον προκαθήμενο της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, που είναι πηγή ελέους και σωτηρίας γι’ αυτούς. Και το έκαναν με όλη τους την καρδιά, για έναν ποιμένα, που οδήγησε και πάλι χιλιάδες Αλβανούς κοντά στο Χριστό, χωρίς να παραβιάζει ούτε στο ελάχιστο την ελευθερία τους.
Όπως τόνισε ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης, το πρόσωπο και το έργο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, αποτελούν το πέρασμα, τη διάβαση από την απογοήτευση της απιστίας στο θρίαμβο της πίστης. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικές και συνάμα συγκινητικές ήταν οι στιγμές, όταν στον κ. Αναστάσιο ευχήθηκαν, κατά τη διάρκεια, που δέχθηκε τον κόσμο στην αίθουσα του συνοδικού μεγάρου, παιδιά, τα οποία φιλοξενούνται στο «Σπίτι της Ελπίδας», και υπερήλικες γυναίκες, απ’ το κέντρο «Οικογένεια της Αγάπης», που πρόσφεραν ανθοδέσμες στον πνευματικό τους πατέρα.