Ένα θερινό σινεμά στην αυλή του «Δημ. Χατζή»

on .

THERINO SINEMA

• Στην αναγγελία δημοτικού θερινού κινηματογράφου που θα λειτουργήσει από το ερχόμενο καλοκαίρι προχώρησε χθες η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων και το Πνευματικό Κέντρο. Σ΄ αυτόν θα δοθεί το όνομα «Θόδωρος Αγγελόπουλος» και θα χωροθετηθεί στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής». Θα έχει δε περίπου 400 θέσεις και όλες τις αναγκαίες τεχνικές υποδομές.
Όπως τόνισε χθες ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, «δίνουμε και πάλι τη δυνατότητα στους Γιαννιώτες μετά από πολλά – πολλά χρόνια, να απολαύσουν κινηματογραφικές ταινίες, με ιδανικές συνθήκες κάτω από τα αστέρια».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος σημείωσε ότι η λειτουργία του θερινού κινηματογράφου ετοιμάζεται από την περσινή χρονιά. «Θεωρήσαμε ότι ένα μητροπολιτικό κέντρο όπως τα Γιάννενα δεν είναι δυνατόν να μην έχει θερινό σινεμά, μια τόσο αγαπημένη συνήθεια», είπε χαρακτηριστικά. Όσον αφορά στην απόφαση να αφιερωθεί αυτό στον Θόδωρο Αγγελόπουλο, ο κ. Γκόγκος ανέφερε ότι «η διαχρονική σχέση του με τα Γιάννενα είναι γνωστή μια και δεκάδες σκηνές από πολλές ταινίες του έχουν γυριστεί στην περιοχή μας».
Τέλος, ο συνεργάτης λειτουργίας του δημοτικού κινηματογράφου Γιώργος Λυκιαρδόπουλος χαιρέτισε την απόφαση του Πνευματικού Κέντρου και του Δήμου να αναβιώσουν μια αγαπημένη συνήθεια με σύγχρονο τρόπο λειτουργίας και επιγραμματικά αναφέρθηκε στις βασικές λεπτομέρειες της λειτουργίας του.