Aυλαία του Its Kale Festival με «Άξιον Εστί» και 3.000 θεατές

on .

ITS KALE

• Παρουσία περισσότερων από 3.000 θεατών άνοιξε η αυλαία του 3ου Its Kale Festival, στην Ακρόπολη Ιτς Καλέ, μπροστά από το Βυζαντινό Μουσείο. Η Συμφωνική Ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Χλίτσιου, η Χορωδία Δωματίου Κοζάνης και οι ερμηνευτές Δημήτρης Μπάσης και Σπύρος Κλείσσας απέδωσαν εξαιρετικά το σπουδαίο έργο του Μίκη Θεοδωράκη, βασισμένο στην ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη «Άξιον Εστί». Στον ρόλο του αφηγητή ήταν ο ηθοποιός Βασίλης Σιάφης.
Ο Κώστας Γκόγκος
Κηρύσσοντας την έναρξη του Φεστιβάλ ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κων/νος Γκόγκος, μεταξύ άλλων ανέφερε πως «κάθε μητροπολιτικό κέντρο, όπως τα Γιάννενα, οφείλει να έχει ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ πόλης, μια πλατφόρμα πολιτισμού που θα δίνει την ευκαιρία στους πολίτες να έρχονται σε επαφή με σημαντικούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και τα έργα τους».
Σύμφωνα με τον κ. Γκόγκο, «η επιτυχία του φεστιβάλ απέδειξε ότι οι Γιαννιώτες και οι Ηπειρώτες αγαπούν και στηρίζουν τις ποιοτικές εκδηλώσεις, ενώ χιλιάδες επισκέπτες έχουν έναν ακόμα λόγο να επιλέξουν τον τόπο μας».
Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου έκανε επίσης έναν σύντομο απολογισμό των πολιτιστικών εκδηλώσεων που έχουν θεσμοθετηθεί επί θητείας του τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «όλη μου η προσπάθεια και οι δράσεις μου επικεντρώθηκαν σε έργα ουσίας, που αφήνουν πίσω τους καλύτερες συνθήκες, καλύτερες προοπτικές. Γιατί ο πολιτισμός, πέρα από την κοινωνική δυναμική που έχει, μπορεί να αποτελέσει βασική αναπτυξιακή δύναμη για τα Γιάννενα και την Ήπειρο».
Rock Legends
Οι εκδηλώσεις του 3ου Its Kale Festival συνεχίζονται σήμερα, Παρασκευή με το Rock Legends, μια μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα της Φιλαρμονικής του Δήμου Ιωαννιτών στους θρύλους της rock μουσικής. Η ώρα έναρξης είναι 9 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη