«Εικαστικές διαδρομές» από το Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης

on .

athamaniko

• Την εκδήλωση με θέμα: «Εικαστικές διαδρομές - Μουσικές εικόνες» έχει προγραμματίσει για φέτος το Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης στο πλαίσιο των καλοκαιρινών δραστηριοτήτων του, με γενικό τίτλο «Εν αρχή ήν...ο τόπος».
Η φετινή χρονιά συμπίπτει με 50 χρόνια εικαστικής διαδρομής (1969-2019), του βασικού ιδρυτή και δωρητή του Αθαμανικού κέντρου τέχνης Βασίλη Σταύρου, καθώς και με την έναρξη των εργασιών, οσονούπω, της θεμελίωσης της πινακοθήκης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Αθαμανικού κέντρου τέχνης στο Κάτω Αθαμάνιο και θα περιλαμβάνει βασικά τρεις ενότητες:
- Εικαστική συνάντηση εννέα φίλων καλλιτεχνών και γνωριμία με τα Τζουμέρκα. Το μικρό αυτό εικαστικό συμπόσιο θα διαρκέσει μία εβδομάδα, από τη Δευτέρα 29 Ιουλίου μέχρι και το Σάββατο 3 Αυγούστου. Θα συμμετέχουν οι φίλοι εικαστικοί: Νίκος Αναγνωστόπουλος, Στάθης Ανδρουτσάκης, Έλενα Γκάρστεα, Άννα Μπενάκη, Αλέκος Μπούρας, Άννα Πειρουνίδου, Βασίλης Σταύρου, Ηρακλής Τσάγκας, Γιώργος Τσιούρης. Οι φίλοι εικαστικοί θα φιλοτεχνήσουν εικαστικά έργα με ελεύθερο θέμα, αλλά και με θέματα εμπνευσμένα από τη συνάντηση αυτή στον τόπο μας.
- Εγκαίνια της έκθεσης των έργων που θα φιλοτεχνήσουν οι καλλιτέχνες και παρουσίαση της εικαστικής διαδρομής (1969-2019) του Βασίλη Σταύρου με σχετικές βιντεοπροβολές και ομιλίες φίλων και καλλιτεχνών. Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 3 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ. και θα ακολουθήσει η μουσική βραδιά και το καθιερωμένο κέρασμα των καλεσμένων με τσίπουρο και τοπικά εδέσματα.
- Μουσική βραδιά με αφιέρωμα στις «εικόνες του τραγουδιού» από τον εξαιρετικό τραγουδιστή Κώστα Μάντζιο και τους μουσικούς Θανάση Γεωργάρα, Νίκο Παππά (μπουζούκι) και Νίκο Μπάμπαλη (κιθάρα). Η μουσική εκδήλωση θα γίνει τη βραδιά των εγκαινίων της έκθεσης, το Σάββατο 3 Αυγούστου στις 10 μ.μ. και θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Στην εκδήλωση το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πορεία του σχεδιασμού και της θεμελίωσης της πινακοθήκης, αλλά και για τα οικονομικά, τις δράσεις και τους στόχους του φορέα. Τα έργα των καλλιτεχνών θα παραχωρηθούν δωρεάν στο Αθαμανικό κέντρο τέχνης για την οικονομική στήριξη του φορέα και τον εμπλουτισμό της συλλογής του. Η έκθεση των έργων θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Αυγούστου.