Αναζητώντας τα μονοπάτια του Αράχθου στη Δαφνούλα

on .

MONOPATIA ARAXTHOY AFISA 24 7 19

• Η διήμερη εκδήλωση με τίτλο «Αναζητώντας τα μονοπάτια του Αράχθου» θα γίνει φέτος στις 2 και 3 Αυγούστου, στη θέση Αετός της Δαφνούλας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Παρασκευή, 2 Αυγούστου, ώρα 9 μ.μ. θα γίνει έντεχνη μουσική βραδιά με τους Χαγιάλ. Το Σάββατο, 3 Αυγούστου, ώρα 9 μ.μ. θα ακολουθήσει έντεχνη και λαϊκή μουσική βραδιά με την ορχήστρα του Γιάννη Σταύρου.
Επίσης για πέμπτη χρονιά, το Σάββατο 3 Αυγούστου θα διεξαχθούν πανελλήνιοι και διεθνείς αγώνες ορεινής τοξοβολίας, το 15ο TFG με συμμετοχή αθλητών από Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σκωτία, Αγγλία και Γερμανία. Ώρα έναρξης 1 μ.μ. από την κεντρική πλατεία του χωριού και σε μια διαδρομή περίπου 4 χιλιομέτρων.
Κατά το διήμερο των εκδηλώσεων, μετά τις 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στα μονοπάτια και τους ξηρολιθικούς πέτρινους οικισμούς των ντόπιων κτηνοτρόφων. Στο γυρισμό, οι γυναίκες του χωριού θα προσφέρουν χωριάτικες πίτες. Είσοδος ελεύθερη.

Η χαράδρα του Αράχθου
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της χαράδρας του Αράχθου καθώς και η προβολή των μονοπατιών που υπάρχουν και οδηγούν σε πέτρινους οικισμούς ξερολιθιάς μοναδικής ομορφιάς.
Οι επισκέπτες θα μπορούν να περπατήσουν στα τέσσερα, διαφορετικής δυσκολίας, μονοπάτια που έχουν χαραχθεί από τους κατοίκους του χωριού και καταλήγουν σε διαφορετικά σημεία μέσα στην χαράδρα του ποταμού Αράχθου καθώς και σε πέτρινους οικισμούς ξερολιθιάς, στους οποίους ζούσαν κτηνοτρόφοι προηγούμενες δεκαετίες.