Αυτό το Σαβ/κο το 3ο Συμπόσιο Γαστρονομίας στο Θεσπρωτικό

on .

symposio

• Μικρές οργανωτικές λεπτομέρειες απομένουν για τη διοργάνωση του 3ου Συμποσίου Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου το οποίο παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 27 και 28 Ιουλίου στον αύλειο χώρο του εμβληματικού πέτρινου κτιρίου του πρώην 1ου Δημοτικού Σχολείου Θεσπρωτικού, με τη συμμετοχή Συλλόγων, παραγωγών και επιχειρήσεων.
Σημειώνεται ότι το 3ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου, το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Ζηρού σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Θεσπρωτικού και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας, θα έχει για θέμα τη λακκιώτικη ελιά και το λάδι.

Το πρόγραμμα
Αύριο, Σάββατο, 19.30: Αγιασμός, 19.45: Έναρξη με τη Φιλαρμονική “ΑΠΟΛΛΩΝ” Θεσπρωτικού, 20.00: Χαιρετισμός Δημάρχου Ν. Καλαντζή, 20.10: Χαιρετισμοί επισήμων, 20.30: Ομιλία με θέμα: “Η ιστορική διαδρομή της ελιάς” με ομιλητή τον επίτιμο πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας κ. Τάσο Τόλη, 21.00: Παρουσίαση παραδοσιακού τρόπου παραγωγής λαδιού σε όλα τα στάδια της επεξεργασίας του, 21.20: Παρουσιάσεις εδεσμάτων και φαγητών με βάση την ελιά και το ελαιόλαδο, από τα μέλη Συλλόγων, και Συνεταιρισμών, Άτυπος διαγωνισμός, Κεράσματα και επιδείξεις προϊόντων από τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Συμπόσιο.
Μεθαύριο, Κυριακή, 19.45: Ομιλία με θέμα: “Η διατροφική αξία της ελιάς” από τον διατροφολόγο κ. Ευάγγελο Κίτσιο, 20.00: Σχολιασμός από τον καρδιολόγο κ. Γιώργο Χρήστου, 20.10: Μαγειρεύουμε με τα παιδιά, Παιδιά από τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ζηρού θα παρασκευάσουν εδέσματα με βάση την ελιά και το ελαιόλαδο και σε συνεργασία με μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος θα φτιάξουν πρωινό για παιδιά, 20.30: Παρουσίαση παραδοσιακού πρωινού (κολατσιού) από μέλη συλλόγων, 21.00: Παρουσίαση παραδοσιακών σκευών και περιγραφές χρήσης τους από τον Συλλέκτη λαογραφικών σκευών κ. Αναστάσιο Λαμπρούση, 21.30: Συμπεράσματα Συμποσίου. Θα ακολουθήσει διασκέδαση με το συγκρότημα του Ηλία Πλαστήρα.