Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Στέφανου Τσιόδουλου

on .

ekthesi

• Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Στέφανου Τσιόδουλου, επίκουρου καθηγητή τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα φιλοξενηθεί από τις 29 Ιουλίου έως τις 30 Αυγούστου στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν μεθαύριο, Δευτέρα, ώρα 7 μ.μ. και η παρουσίασή της θα γίνει από τον κ. Ζήκο Δέδο, αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή, 08.00 - 15.00.

Ποιος είναι
Ο Στέφανος Τσιόδουλος γεννήθηκε στα Γιάννενα. Σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ., στο εργαστήριο του Δημήτρη Μυταρά. Διδάκτωρ του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2005), διδάσκει, ως Επίκουρος Καθηγητής, Ζωγραφική, Υλικό Πολιτισμό και Λαϊκή Τέχνη στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει στο ενεργητικό του πέντε ατομικές εκθέσεις και συμμετοχές σε πολλές ομαδικές.
Έχει γράψει τα βιβλία «Η Ζωγραφική των σπιτιών του Ζαγορίου, τέλη 18ου-αρχές 20ού αιώνα, Ιστορική και πολιτισμική προσέγγιση» και «Τιμωρία, η σκοτεινή όψη της σεξουαλικότητας. Ερωτικές σκηνές και οι σιωπηλές αφηγήσεις τους στις παραστάσεις της Κόλασης, 13ος - 19ος αι.». Για το πρώτο βιβλίο βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών το 2011.