Γιορτάστηκε η 27η επέτειος από την ενθρόνιση του Αναστάσιου

on .

ANASTASIOS 4 7 2019

• Με τη συμμετοχή έξι αρχιερέων, πολλών ιερέων και πλήθους λαϊκών, εορτάστηκε την περασμένη Παρασκευή στον καθεδρικό ναό «Ανάσταση» Τιράνων, μέσα σε αναστάσιμη ατμόσφαιρα, η 27η επέτειος της ενθρόνισης του Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας κ. Αναστασίου.
Το γεγονός αυτό αποτελεί αφετηριακό ορόσημο της ανασυγκρότησης, της αναγέννησης και της αναδημιουργίας της Εκκλησίας στη γειτονική χώρα. Στη θεία λειτουργία προεξήρχε οκ. Αναστάσιος, πλαισιούμενος από το Μητροπολίτη Κορυτσάς κ. Ιωάννη, το Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ. Δημήτριο, το Μητροπολίτη Φίερι κ. Νικόλαο, το Μητροπολίτη Ελμπασάν κ. Αντώνιο, το Μητροπολίτη Αμαντείας κ. Ναθαναήλ και τον Επίσκοπο Βίλιδος κ. Άστιο.
Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου, κλήρου και πιστών ο Μητροπολίτης Κορυτσάς κ. Ιωάννης στο χαιρετιστήριο λόγο του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη όλων προς το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου, για το πολυσήμαντο ιεραποστολικό, ποιμαντικό και λειτουργικό έργο, που επιτελεί, επί 27 χρόνια στην Εκκλησία της Αλβανίας, το οποίο είναι ανθοφόρο και καρποφόρο και αναμορφωτικό. Ο κ. Αναστάσιος ευχαρίστησε τους πάντες για την αγάπη τους και θυμήθηκε συγκινημένος γεγονότα από τα πρώτα χρόνια της δράσης του στην Αλβανία. Μετά τη θεία λειτουργία δέχθηκε ευχές.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας έφερε και φέρνει το μεγάλο μήνυμα του λυτρωμού, δίνοντας τη μαρτυρία του για το Χριστό. Ζωής μήνυμα, ειρήνης δίδαγμα, ανάστασης σάλπισμα σαλπίζει με της ψυχής του όλη τη φωνή και τη δύναμη. Πόθος του και παλμός του το αύριο να κάνει καλύτερο από το χθες. Αψηφά κάθε εμπόδιο και αποφασιστικά προχωρά. Κοιτάζει ψηλά. Αγωνίζεται και νικά…
H. M.