«Good Morning Vietnam» αύριο στο Προσήλιο

on .

proshlio

• Στην 3η μέρα προβολών του Φεστιβάλ Θερινού Σινεμά του Συλλόγου Προσηλιώτων, η κινηματογραφική οθόνη επιστρέφει για 9η συνεχή χρονιά στην πλατεία του χωριού-έδρα του Φεστιβάλ.
Αύριο, Σάββατο, λίγο μετά τις 9 μ.μ., οι παραδοσιακές πεζούλες της πλατείας του Προσηλίου περιμένουν τους θεατές για να απολαύσουν μια ταινία σταθμό στην καριέρα του μεγάλου Robin Williams. Μια ταινία του 1987, το Good Morning Viertnam, συγκαταλέγεται για πολλούς στις πιο απολαυστικές αντιπολεμικές ταινίες.
Ταινία του Barry Levinson με τον Forest Whitaker και τον ανεπανάληπτο Robin Williams σε μια ερμηνεία που προτάθηκε για Oscar.
Βασισμένη στο αληθινό πρόσωπο του Adrian Conauer, η ταινία παρακολουθεί την πορεία ενός ανορθόδοξου ραδιοφωνικού ντισκ-τζόκεϊ, που μετατίθεται το 1965 στον σταθμό της Σαϊγκόν. Το ιδανικό πεδίο για έναν ασταμάτητο αυτοσχεδιασμό του Robin Williams, ο οποίος εδώ μεταφέρει όλη του την εμπειρία από το stand up comedy για να «γεμίσει» τον ρόλο του εκφωνητή που έρχεται σε σύγκρουση με το στρατιωτικό κατεστημένο. Ο ήρωας βγαίνει στον δρόμο για να γνωριστεί με τους Βιετναμέζους και τότε βιώνει από πρώτο χέρι την εμπειρία του πολέμου.
• Περισσότερες πληροφορίες στο www.prosilio.org