Εκδηλώσεις μνήμης στο Κομμένο Άρτας

on .

komeno

• Εκδηλώσεις μνήμης για τους 317 εκτελεσθέντες της κατοχής από τους ναζί θα γίνουν, όπως κάθε χρόνο, την Παρασκευή, 16 Αυγούστου στο μαρτυρικό Κομμένο Άρτας.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με μνημόσυνο (10.30 π.μ.) και θα ακολουθήσουν πομπή προς το ηρώο του χωριού, επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων (10.55 π.μ.), χαιρετισμοί, ομιλία για το χρονικό της σφαγής, προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων.

Βραδιά με μελωδίες
Μια μαγική βραδιά έρχονται να χαρίσουν στους φίλους τους της Άρτας και του Κομμένου ο Günter Baby Sommer και η Katharina Sommer. Το βράδυ της 15ης Αυγούστου, στην αυλή του Μουσείου Ολοκαυτώματος Κομμένου, το δίδυμο Günter και Katharina Sommer θα πραγματοποιήσει ένα μελωδικό ταξίδι υπό τους ήχους των κρουστών και των πνευστών στους κόσμους του αλλιώτικου και του αδοκίμαστου, με συνθέσεις μιας μουσικής πλημμυρισμένης από στοιχεία της Folkmusic, Jazzmusic και Contemporary classic music.
Οι δύο καλλιτέχνες έρχονται από τη Δρέσδη της Γερμανίας για να αφιερώσουν τη συναυλία τους με τίτλο «Τα αγαπημένα μας πράγματα» στους επιζώντες της σφαγής του Αυγούστου του 1943 και στους σημερινούς κατοίκους αλλά και φίλους του Κομμένου. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Günter Baby Sommer είναι επίτιμος δημότης Κομμένου, το οποίο έχει επισκεφτεί πολλές φορές ως τώρα με την Katharina Sommer και έχει δημιουργήσει τόσο στο ίδιο το Κομμένο όσο και στην ευρύτερη περιοχή έναν κύκλο αγαπημένων φίλων που τον περιμένουν πάντα.