Δημήτρης Καραμήτσος: Στον «Π.Λ.» ο πρώτος της Ιατρικής Ιωαννίνων!

on .

KARAMHTSOS DHMHTRHS

• Ένα Γιαννιωτόπουλο, ο Δημήτρης Καραμήτσος, είναι ο πρώτος των πρώτων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, δηλαδή ο υποψήφιος που εισάγεται σ’ αυτό με τη μεγαλύτερη βαθμολογία!
Ο Δημήτρης, απόφοιτος του Λυκείου της Ζωσιμαίας και γιος του συνάδελφου δημοσιογράφου Φιλήμονα Καραμήτσου, κατάφερε να μπει στην Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων με βαθμολογία 19.200 μόρια, που είναι και η υψηλότερη φετινή για το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ηπείρου.
Φυσικά, η πρωτιά αυτή δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Όπως δήλωσε χθες, μετά την ανακοίνωση των βάσεων, στον «Π.Λ.», δούλεψε συστηματικά όλα τα προηγούμενα χρόνια, ως μαθητής Γυμνασίου και Λυκείου, με την καθοδήγηση των καθηγητών του και τη στήριξη της οικογένειάς του, για να φτάσει στον τελικό του στόχο, την Ιατρική. Οι κόποι του λοιπόν ανταμείβονται!
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η βαθμολογία του Δημήτρη δεν ήταν η μεγαλύτερη απ’ όλους τους υποψηφίους στα Γιάννενα. Αυτή την πέτυχε μαθήτρια του ΓΕΛ Ζωσιμαίας η οποία εισάγεται στην Ιατρική Αθηνών!

Στόχος… επετεύχθη!
Ικανοποιημένος από την επίδοσή του στις Πανελλαδικές δηλώνει ο Δημήτρης Καραμήτσος. Όπως λέει, «πέτυχα τον στόχο μου και μπήκα στη σχολή που είχα ως πρώτη επιλογή, την Ιατρική Ιωαννίνων. Μου φαίνεται πως και ο βαθμός μου και κυρίως το γεγονός ότι μπορώ να έχω αυτή τη σταδιοδρομία από εδώ και πέρα, αποτελεί μία ανταμοιβή για τους κόπους μου και τον αγώνα που έδωσα αυτά τα χρόνια και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο».
Τονίζει δε ότι ο χώρος της Ιατρικής τον ενδιαφέρει και ως επιστήμη και ως επάγγελμα, καθώς μπορεί στο μέλλον να ανακαλύψει σ’ αυτόν πολλές δυνατότητες σταδιοδρομίας.

Περί φοιτητικής ζωής…
Ερωτηθείς για το αν σκέφτεται καθόλου τη φοιτητική ζωή που ξεκινάει σε μερικές εβδομάδες, ο Δημήτρης απαντάει καταφατικά!
«Καταλαβαίνω πια ότι το επόμενο διάστημα για πρώτη φορά δεν θα πάω σχολείο αλλά θα εγγραφώ στη Σχολή μου. Η φοιτητική ζωή έχει μία πολύ διαφορετική κοινωνική προσέγγιση, κυρίως αναφορικά με το πόσο κόσμο θα έχω την ευκαιρία να γνωρίσω, κυρίως συμφοιτητές, αλλά με ενδιαφέρει και το τι θα βρω μπροστά μου στον τομέα της επιστήμης που διάλεξα, καθώς ανοίγονται απίστευτες δυνατότητες», τονίζει με έμφαση.
Όσον αφορά στο ποιος παράγοντας τον βοήθησε περισσότερο στο να πραγματοποιήσει το όνειρό του για εισαγωγή στην Ιατρική, ο Δημήτρης τονίζει πως σχολείο, οικογένεια και προσωπική δουλειά έπαιξαν εξίσου σημαντικό ρόλο, ενώ δεν παραλείπει να ευχαριστήσει και δημόσια τους καθηγητές του, κυρίως αυτούς του Γυμνασίου και του Λυκείου, που τον βοήθησαν να βάλει τα προηγούμενα χρόνια τα θεμέλια και τις βάσεις, χωρίς να αφήσει κενά, ώστε στη Γ’ Λυκείου, με πολλή προσωπική δουλειά να πετύχει να μπει στη Σχολή που επέλεξε.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ