Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων αποχαιρετά την Άλκη Ζέη με τη «Μωβ Ομπρέλα»

on .

mov obrela

• «Κλείσε τα μάτια και τότε πετάς, εκεί που η καρδιά σου, σου λέει να πας!». Με αυτά τα λόγια από το έργο «Η Μωβ Ομπρέλα», που η Παιδική Σκηνή παρουσίασε τον χειμώνα του 2018 σε περισσότερους από 10.000 μαθητές και εκπαιδευτικούς, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, αποχαιρετά την σπουδαία συγγραφέα Άλκη Ζέη που έφυγε χθες από τη ζωή.
Το βιβλίο της Άλκης Ζέη «Η Μωβ Ομπρέλα», διασκευάστηκε για πρώτη φορά από την Σοφία Ευτυχιάδου και τη Δήμητρα Λαρεντζάκη, για να την παρουσιάσει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, με την συγγραφέα του βιβλίου απόλυτα σύμφωνη με την πρόθεση του Θεάτρου να αναλάβει το ανέβασμα του άπαιχτου, μέχρι το 2018, έργου της.
Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, όπως τονίζει το ΔΗΠΕΘΕ σε ανακοίνωσή του, ήταν μοναδικό, με τους χιλιάδες θεατές στο «Καμπέρειο» Θέατρο, να αισθάνονται συγκίνηση, αλλά και χαρά, με τους ήρωες που τόσο τρυφερά ερμήνευσαν οι ηθοποιοί!
Το ΔΗΠΕΘΕ ευχαριστεί την πρέσβειρα της ελληνικής λογοτεχνίας για παιδιά, που μοιράστηκε με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο, τη σκηνοθέτη της παράστασης Δήμητρα Λαρεντζάκη και όλους τους συντελεστές, του έργου «Μωβ Ομπρέλα», με το οποίο, όπως τονίζει, «όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, πετάξαμε ψηλά, όπως ψηλά πετάμε όλοι, με τα μοναδικά έργα της Άλκης Ζέη».
Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη παράσταση ανέβηκε το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2018, στο «Καμπέρειο» Θέατρο, με την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ελένης Δημοπούλου,