Δύο διεθνή συνέδρια για την «Ελλάδα 2021»

on .

ELISAF AGGELOPOYLOY GIANNA

Eνεργή θα είναι η συμμετοχή της πόλης των Ιωαννίνων στους επετειακούς εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με επίκεντρο τη φιλοξενία δύο διεθνών συνεδρίων, ενώ το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και μία σειρά από άλλα δρώμενα που θα αναδείξουν την ιστορία αλλά και τις προοπτικές της περιοχής μας.
Για το θέμα αυτό συζήτησαν χθες μέσω τηλεδιάσκεψης ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και η επικεφαλής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου, η προγραμματισμένη για τον περασμένο Μάρτιο επίσκεψη της οποίας στην πόλη μας αναβλήθηκε λόγω των μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.
Δύο διεθνή συνέδρια
Εξαιρετικά ουσιαστική και γόνιμη χαρακτηρίζει ο Δήμος Ιωαννιτών την πρώτη συζήτηση που είχε ο Μ. Ελισάφ με την κ. Αγγελοπούλου, αντικείμενο της οποίας ήταν η συμμετοχή των Ιωαννίνων στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Ελλάδα 2021».
Ο Δήμος Ιωαννιτών θα συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες που θα γίνουν την επόμενη χρονιά και οι οποίες σε τοπικό επίπεδο θα συντονιστούν από την επιτροπή «Ιωάννινα 2021» η οποία θα συγκροτηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
Όπως αποφασίστηκε στην διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, τα Γιάννενα θα φιλοξενήσουν δύο σημαντικά, διεθνή συνέδρια με την καθοριστική συμμετοχή του Πανεπιστημίου και άλλων θεσμικών φορέων. Επίσης, θα γίνει ένας κύκλος διαλέξεων, ενώ θα πραγματοποιηθεί σειρά από μουσικά δρώμενα με τα μουσικά σύνολα του Πνευματικού Κέντρου.
Οι προοπτικές μας…
Ταυτόχρονα, όπως ανακοινώθηκε χθες, θα αναπτυχθούν πρωτοβουλίες που θα σηματοδοτούν την προοπτική της περιοχής μας σε τομείς αιχμής αλλά και σε κλάδους με μακρά παράδοση. Ενδεικτικά αναφέρονται δράσεις που θα αποτυπώνουν τις δυνατότητες των Ιωαννίνων στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, στην ιατρική και τις μεταμοσχεύσεις όπως και στην αργυροχοΐα.
«Στην πρώτη τηλεδιάσκεψη με την κ. Αγγελοπούλου και τους συνεργάτες της θέσαμε το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί ο Δήμος μας ώστε το 2021 να οργανώσουμε γεγονότα με διεθνή αντίκτυπο. Γεγονότα που θα αναδείξουν πτυχές της ιστορίας αλλά και τις προοπτικές της περιοχής», τόνισε με έμφαση ο Δήμαρχος.