Πανελλήνιος διαγωνισμός Ποίησης από την ΕΛΣΗ

on .

elsh

• Τον καθιερωμένο ετήσιο πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης με θέμα «όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» προκηρύσσει η Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου (ΕΛΣΗ).
Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν Έλληνες, Έλληνες ομογενείς και Έλληνες κάτοικοι αλλοδαπής. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι έχουν βραβευθεί και δεν παρήλθε μία τριετία μετά τη βράβευσή τους. Τα ποιήματα που θα υποβληθούν στον διαγωνισμό, πρέπει, να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα και οι διαγωνιζόμενοι να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
Οι συμμετέχοντες καλούνται να υποβάλουν στον διαγωνισμό ένα (1) ποίημά τους, το οποίο δεν θα ξεπερνά τους 30 στίχους. Το ποίημα, που θα υποβληθεί στον διαγωνισμό, δεν πρέπει να έχει δημοσιευθεί ή εκδοθεί ή βραβευθεί σε άλλο διαγωνισμό ποίησης. Το ποίημα πρέπει να αποσταλεί μέχρι τις 15 Ιουνίου σε τρία δακτυλογραφημένα αντίγραφα, στα οποία θα αναγράφεται μόνο το ψευδώνυμο του διαγωνιζόμενου. Τα αντίγραφα θα αποσταλούν μέσα σε φάκελο, στον οποίο, στη θέση του αποστολέα, θα αναγράφεται μόνο το ψευδώνυμο του διαγωνιζόμενου.

Οι νικητές
Η επιλογή των ποιημάτων θα γίνει από τριμελή επιτροπή, την οποία θα ορίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν το πρώτο δεκαήμερο του μηνός Αυγούστου 2020. Θα απονεμηθούν τρία βραβεία και τρεις έπαινοι. Η τελετή απονομής των βραβείων και των επαίνων θα λάβει χώρα στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση της ΕΛΣΗ «Λυρική Παμβώτις», η οποία πραγματοποιείται το τελευταίο Σάββατο του μηνός Αυγούστου 2020 στο Νησί Ιωαννίνων.
• Η ταχυδρομική διεύθυνση στην οποία θα αποσταλεί ο φάκελος με την ένδειξη για τον 20ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης της ΕΛΣΗ είναι: Σπύρος Εργολάβος, Ταμίας ΕΛΣΗ- Για τον διαγωνισμό ποίησης. Ι. Γούναρη 7 – 454 44 Ιωάννινα.