Ανοιχτή αιμοληψία στη μνήμη της Αφροδίτης Κατσαράκη

on .

AIMODOSIA KATSARAKH AFISA 28 2 21

• Ανοιχτή αιμοληψία διοργανώνουν η Εθελοντική Ομάδα των «Paguristas» και ο Σύλλογος ασθενών με νεοπλασία «Είμαστε Μαζί», σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, στη μνήμη της Αφροδίτης Κατσαράκη που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή. Στόχος να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα έλλειψης όλων των ομάδων αίματος που δημιουργήθηκε και στα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων λόγω της πανδημίας.
Στην Αιμοδοσία συμμετέχουν ο Μορφωτικός Σύλλογος Νεοχωρίου, το Δίκτυο Σχολείων «Ενεργώ ως πολίτης», το Δίκτυο Νέων Ηπείρου – Epirus Youth Network, η εφημερίδα «Πρωινός Λόγος» και ο Χ.Ο.Ι. (Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων).
Η αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Κυριακή, από τις 10 π.μ. ως τις 2 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» στα Παλιά Σφαγεία, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Η μετακίνηση για αιμοδοσία χρειάζεται βεβαίωση κίνησης Β1 (μετακίνηση για ιατρικούς λόγους) ή σχετικό μήνυμα με τον αριθμό 1 στο 13033.
Οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας απευθύνουν έκκληση στους συμπολίτες «να ευαισθητοποιηθούν και να αφιερώσουμε όλοι μαζί την ερχόμενη Κυριακή 10 λεπτά από τον χρόνο μας, προσφέροντας αίμα σε όσους το έχουν ανάγκη»!