Την έκθεση Πύλη παρουσίασε στους βουλευτές ο Πρόεδρος της Βουλής

on .

TASOULAS

• Τη διεθνή έκθεση σύγχρονης τέχνης Portals/Πύλη, που άνοιξε τις πύλες της στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο της οδού Λένορμαν, παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κων. Τασούλας, στους βουλευτές, ενώ από χθες η έκθεση υποδέχεται το κοινό για να δει τα έργα, να συνομιλήσει με τους καλλιτέχνες και να απολαύσει τους ανακαινισμένους, μοναδικής αισθητικής χώρους.
Σημειώνεται ότι στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο στεγάζονται η Βιβλιοθήκη Πόλης και η Μπενάκειος Βιβλιοθήκη της Βουλής, το Τυπογραφείο της, καθώς και το Τμήμα Συντήρησης Εντύπων και Έργων Τέχνης των Συλλογών της. Το ένα τρίτο του χώρου, περίπου 6.500 τ.μ., αναμορφώθηκε και μετατράπηκε σε έναν εκθεσιακό χώρο διεθνών προδιαγραφών, με δαπάνες του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, με πρώτη δράση την έκθεση έργων 59 καλλιτεχνών από 27 χώρες, που φέρει τον τίτλο Portals/Πύλη.
Ο Ηπειρώτης Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στη «γόνιμη και δημιουργική συνεργασία» της Βουλής με τον οργανισμό ΝΕΟΝ, που «δείχνει ότι η καλόπιστη και παραγωγική συνεργασία του δημόσιου τομέα και του ιδιωτικού τομέα μόνο θετικά μπορεί να φέρει για τη χώρα».
Επισημαίνοντας τη συγκυρία των 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία, ο Κ. Τασούλας τόνισε ότι «η Βουλή των Ελλήνων προσφέρει στο ελληνικό κοινό ένα διευρυμένο πεδίο αναστοχασμού, και με τη σπουδαία έκθεση στο κεντρικό κτίριο για την Επανάσταση του 1821, αλλά και με την έκθεση σύγχρονης τέχνης, στο κτίριο του πρώην Καπνεργοστασίου, μου μας δείχνει, τώρα που ξεμυτίζουμε από τον εγκλεισμό, πώς πρέπει να αναμετρηθούμε με την επανεκκίνηση που η ζωή μας πρέπει να έχει».