Σε πρώτο... πλάνο τίθενται οι προοπτικές της Ηπείρου

on .

GEFYRI MONOTOKSO

• Αφενός η διατήρηση των δεσμών μεταξύ των αποδήμων Ηπειρωτών με τον τόπο τους και αφετέρου η ανάδειξη της δυναμικής και προοπτικής της Ηπείρου σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο είναι οι στόχοι του συνεδρίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού που φέτος θα διεξαχθεί διαδικτυακά λόγω της πανδημίας.

Πρόκειται για το τακτικό συνέδριο των αποδήμων συμπατριωτών μας που διεξάγεται για πέμπτη φορά με την ελπίδα ότι, λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα του, δεν θα εξελιχθεί φέτος σε ένα... απλό αντάμωμα αναψυχής όπως τα προηγούμενα! Στο συνέδριο, το οποίο έχει προγραμματιστεί για το διήμερο 24 και 25 Ιουλίου, θα λάβουν μέρος ομογενείς Ηπειρώτες από πέντε ηπείρους, δηλαδή από Ευρώπη, Αμερική, Αφρική, Αυστραλία και Ασία.

Τελεί δε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνου Τασούλα και θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Νεοφυής επιχειρηματικότητα

Η ατζέντα του συνεδρίου των Ηπειρωτών εξωτερικού συμπεριλαμβάνει ομιλητές του επιχειρηματικού, επιστημονικού και πολιτικού γίγνεσθαι. Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό χθες, ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρήστος Δήμας θα τοποθετηθεί σχετικά με την νεοφυή επιχειρηματικότητα μέσα από την πρωτοβουλία «Elevate Greece».

Στην ενότητα για την Ήπειρο της ψηφιακής εποχής θα τοποθετηθούν οι Philipp Deutscher, Γενικός Διευθυντής της TeamViewer Greece, Αθανάσιος Ναυρόζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Natech και ο Τάσος Κούτλας, Διευθύνων Σύμβουλος της Akros Food Limited.

Για τον ρόλο του Πανεπιστημίου στη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, θα μιλήσουν οι Καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Γκωλέτσης και Χριστόφορος Νίκου, ενώ ο Ηλίας Ηλιάδης, Διευθυντής Προσέλκυσης & Υποστήριξης Επενδύσεων, Enterprise Greece, θα μιλήσει για την ελληνική επενδυτική πρόταση κάνοντας αναφορά στην περίπτωση της Περιφέρειας Ηπείρου.

Επίσης, θα συζητηθεί το πρόγραμμα γλωσσομάθειας των αποδήμων Ηπειρωτών. Η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου θα κλείσει με την βράβευση προσωπικοτήτων που διακρίνονται για το έργο τους στην πολιτική, την παιδεία, την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική τους προσφορά.

Κάλεσμα ΠΣΗΕ

Σε ανακοίνωσή του το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού καλεί όλους τους Ηπειρώτες να συμμετέχουν στις ανοιχτές προς το κοινό εργασίες του Συνεδρίου, στις 24 Ιουλίου, δηλώνοντας τη συμμετοχή τους στην ιστοσελίδα http://www.world-epirotes.org/. Την Κυριακή 25 Ιουλίου οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχίσουν αποκλειστικά με την συμμετοχή των μελών του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών.