Μοναδικές παραστάσεις και μουσικές εκδηλώσεις στο Φεστιβάλ Δωδώνης

on .

DODONH THEATRO 1 17 9 19

• Πέντε χρόνια ζωής κλείνει φέτος το Φεστιβάλ Δωδώνης κι έχει προετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις 28 Ιουλίου έως τις 22 Αυγούστου.

«Η αρχική σύλληψη της ιδέας του Δήμου Δωδώνης, του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Δωδώνης και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων να αναδείξουν το Αρχαίο Θέατρο μετατρέπεται πλέον στον κορυφαίο θεσμό του Αυγούστου που χαρακτηρίζεται από εκδηλώσεις εξαιρετικά υψηλού επιπέδου» τονίζει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Δωδώνης, Χρ. Ντακαλέτσης.
Η πέμπτη διοργάνωση περιλαμβάνει εκδηλώσεις, οι οποίες θα φιλοξενηθούν στο Αρχαίο Θέατρο, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, γνωστό μαντείο του αρχαίου ελληνικού κόσμου- κοιτίδα του Ελληνικού Πολιτισμού, σύμφωνα με τον Αριστοτέλη. Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η προσπάθεια διεύρυνσης των δραστηριοτήτων και εκτός θεάτρου, με στόχο τη γνωριμία του κοινού με το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει προγραμματιστεί συναυλία του Δημήτρη Μπάση στις Πηγές του Αχέροντα (7/8).

Το πρόγραμμα
-Τετάρτη 28 Ιουλίου - Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης
Συμπαραγωγή Φεστιβάλ Δωδώνης, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης και Ομάδα Anima - «Μία χώρα δύο αιώνες μετά».
Συγγραφέας: Ανδρέας Φλουράκης, Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη, Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Θεόδωρος Λεμπέσης.
Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Άρης Μπαταγιάννης, Αμαλία Νίνου, Ράνια Σχίζα, Μαρία Χάνου.
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 10€
Δημότες Δωδώνης: 4€
Ελεύθερη είσοδος για Δημότες Δωδώνης:
Άνεργους, ΑμΕΑ, Παιδιά κάτω των 12 ετών
- Πέμπτη 29 Ιουλίου - Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης
Auner Quartett – Αυστριακό Κουαρτέτο Εγχόρδων
Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα, στο πλαίσιο του «Αυστρο-Ελληνικού Μουσικού Καλοκαιριού», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα πραγματοποιηθεί συναυλία κλασικής μουσικής. Το διάσημο κουαρτέτο εγχόρδων από τη Βιέννη «Auner Quartett» θα παρουσιάσει έργα των: Νίκου Σκαλκώτα, Κωνσταντίας Γουρζή, Franz Schubert και Ludwig van Beethoven. Είσοδος ελεύθερη.
- Σάββατο 31 Ιουλίου - Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης
Εθνικό Θέατρο «Ιππείς» του Αριστοφάνη
Τριάντα χρόνια μετά το τελευταίο τους ανέβασμα από το Εθνικό Θέατρο, οι Ιππείς καλπάζουν στο 5ο Φεστιβάλ Δωδώνης. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Κωνσταντίνος Ρήγος. Τα σκηνικά υπογράφει ο ίδιος ο σκηνοθέτης μαζί με τη Μαίρη Τσαγκάρη, τους φωτισμούς έχει σχεδιάσει ο Χρήστος Τζιόγκας, τη μουσική συνέθεσε ο Θοδωρής Ρέγλης. Στους κεντρικούς ρόλους θα συναντήσουμε τους Κώστα Κόκλα, Πάνο Μουζουράκη, Χρήστο Λούλη, Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη, ενώ κορυφαία του Χορού θα είναι Στεφανία Γουλιώτη.
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 15€. Δημότες Δωδώνης: 4€
Ελεύθερη είσοδος για Δημότες Δωδώνης: Άνεργους, ΑμΕΑ, Παιδιά κάτω των 12 ετών.
- Παρασκευή 6 Αυγούστου - Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης
Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο 5ο Φεστιβάλ Δωδώνης με έργα Ελλήνων συνθετών, υπό τη μουσική διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού Γεωργίου Βράνου και με τη Μέτζο σοπράνο Αγγελική Καθαρίου. Στον επιβλητικό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Δωδώνης, η Κ.Ο.Θ. ερμηνεύει τις πλέον διάσημες σουίτες των Μίκη Θεοδωράκη και Γιάννη Κωνσταντινίδη, μαζί με μια βαθιά συναισθηματική δημιουργία ενός εκπροσώπου της νέας γενιάς Ελλήνων συνθετών, του Κωνσταντίνου Γρηγορίου.
Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 10€ • Δημότες Δωδώνης: 4€
Ελεύθερη είσοδος για Δημότες Δωδώνης:
Άνεργους, ΑμΕΑ, Παιδιά κάτω των 12 ετών
- Σάββατο 7 Αυγούστου - Πηγές Αχέροντα (Σιστρούνι)
Συναυλία Δημήτρης Μπάσης
Γνήσιος λαϊκός τραγουδιστής, με πάθος και αυθεντικότητα, από τους σημαντικότερους της γενιάς του, ο Δημήτρης Μπάσης, μετά την κυκλοφορία του νέου τραγουδιού «Ένα Λεπτό», σε ένα ανατρεπτικό ντουέτο με τον Χρήστο Μάστορα, που γνωρίζει μεγάλη αποδοχή από το κοινό, παρουσιάζει ένα μοναδικό πρόγραμμα με τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και κορυφαία, αγαπημένα τραγούδια μεγάλων δημιουργών. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
4 8 & 9 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης
Εκδήλωση από το Πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του ΥΠΠΟΑ
Σπανός - Παράσταση βασισμένη στην ομώνυμη βυζαντινή σατιρική ακολουθία.
Η παράσταση αξιοποιεί ως βασικό άξονα το κορυφαίο βυζαντινό έργο που επιγράφεται Ακολουθία του ανόσιου τραγογένη σπανού. Πρόκειται για μια μοναδική σάτιρα του ύστερου Βυζαντίου σε μορφή εκκλησιαστικής ακολουθίας που είναι γραμμένη σε δημώδη γλώσσα και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό. Ένας σπανός ταπεινός καλόγερος ζει απομονωμένος σε ένα αντρικό μοναστήρι. Το καθαρό του πρόσωπο και η ευγένεια τον κάνουν στόχο σε μια ομάδα μοναχών, οι οποίοι τον πειράζουν με αστεία και δοκιμάζουν την πίστη του στο Θεό.
Σύλληψη, κείμενο σκηνοθεσία: Ιωσήφ Βιβιλάκης, Σπανός Στεφανία Γουλιώτη, Μουσική: Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Σκηνογραφική επιμέλεια-κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης. Εκτέλεση παραγωγής: Οθόνιον-Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία.
Προκράτηση θέσεων στην πλατφόρμα του Υπουργείου Πολιτισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://digitalculture.gov.gr
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
-Τετάρτη11 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης
Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
«Ελένη» του Ευριπίδη
Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαβασιλείου, Μετάφραση: Παντελής Μπουκάλας.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Έμιλυ Κολιανδρή (Ελένη), Θέμης Πάνου (Μενέλαος), Αγορίτσα Οικονόμου (Θεονόη), Γιώργος Καύκας (Θεοκλύμενος), Έφη Σταμούλη (Γερόντισσα), Δημήτρης Κολοβός (Αγγελιοφόρος α'), Άγγελος Μπούρας (Αγγελιοφόρος β'), Δημήτρης Μορφακίδης (Τεύκρος), Παναγιώτης Παπαϊωάννου (Θεράπων), Νικόλας Μαραγκόπουλος Ορέστης Παλιαδέλης (Διόσκουροι).
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 15€
Δημότες Δωδώνης: 4€
Ελεύθερη είσοδος για Δημότες Δωδώνης:
Άνεργους, ΑμΕΑ, Παιδιά κάτω των 12 ετών
-  Κυριακή 22 Αυγούστου - Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης
Συναυλία στην Αυγουστιάτικη Πανσέληνο
Τραγούδι: Νατάσα Μποφίλιου, Ενορχηστρώσεις: Θέμης Καραμουρατίδης, Επιμέλεια Προγράμματος: Γεράσιμος Ευαγγελάτος
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
**

Ώρα έναρξης όλων των παραστάσεων: 21:00 (για την αποφυγή συνωστισμού, η προσέλευση του κοινού θα αρχίζει στις 20:00).
Υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο https://www.ticketservices.gr/el/festival-dodonis/