Επιτυχημένο το 3ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών στον Κατσικά

on .

KATSIKAS

• Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο του Κατσικά το 3ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών.
Το σεμινάριο που ξεκίνησε στις 11 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 6.30 το απόγευμα, περιελάμβανε τρεις θεματικές ενότητες. Την εκμάθηση χορών της Βωβούσας με εισηγητή τον Νίκο Δήμου, χορούς από την Νάξο με εισηγητή τον Αποστόλη Ψαρρό και χορούς από τον Πόντο με εισηγητή τον Κυριάκο Μωυσίδη. Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα εκτός από το να διδαχθούν τους παραδοσιακούς χορούς, να μάθουν από τους εισηγητές τα ήθη, τα έθιμα, τα διάφορα δρώμενα στις περιοχές αυτές, να γίνουν γνώστες δηλαδή των λαογραφικών στοιχείων. Επίσης, παρουσιάστηκαν και οι παραδοσιακές φορεσιές των περιοχών αυτών.
Στο τέλος, οι συμμετέχοντες παρέλαβαν τη βεβαίωση συμμετοχής και το βράδυ ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι στο Κτήμα Θεοχάρη, όπου ο κόσμος το γλέντησε με τη ψυχή του με τη συνοδεία παραδοσιακής ηπειρωτικής ορχήστρας, αλλά και ορχήστρας από την Νάξο και τον Πόντο.
Απόλυτα ευχαριστημένος από τη συμμετοχή, στήριξη και αγάπη του κόσμου για το 3ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών έμεινε ο χοροδιδάσκαλος και μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατσικά Χρήστος Σαρηγιαννίδης, οποίος κάνει αξιοζήλευτη προσπάθεια και υπήρξε η ψυχή του Σεμιναρίου. Τόνισε ότι στέφθηκε με επιτυχία το Σεμινάριο, ο κόσμος από διάφορες περιοχές ήρθε και το αγκάλιασε, δείχνοντας για μια ακόμη φορά την αγάπη του για την παράδοση και το ζήλο για τους χορούς.
Ευχαρίστησε και τους εισηγητές που, όπως τόνισε, έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό, ενώ ανανέωσε το ραντεβού για το επόμενο σεμινάριο.
ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ