«Το αηδόνι και το τριαντάφυλλο»

on .

ahdoni tainia

• «Το «αηδόνι και το τριαντάφυλλο» του Όσκαρ Ουάιλντ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κίτσου με τις Θεοδώρα Τζήμου, Βαλέρια Δημητριάδου και Χρύσα Κοτταράκου ανεβαίνει στο Καμπέρειο για δύο παραστάσεις σήμερα, Σάββατο και αύριο, Κυριακή, με ώρα έναρξης τις 21.30.
Το «αηδόνι και το τριαντάφυλλο»  ανήκει στα παραμύθια του διάσημου συγγραφέα κι έχει ένα συμβολικό σχεδόν μεταφυσικό χαρακτήρα. Ένας σπουδαστής  ζητάει από την Κοπέλα να τον συνοδέψει στο χορό του Πρίγκιπα. Εκείνη του ζητάει ως αντάλλαγμα ένα κόκκινο τριαντάφυλλο. Ο χειμώνας όμως «πάγωσε τις φλέβες» της μόνης κόκκινης τριανταφυλλιάς, οπότε δεν υπάρχει κανένα κόκκινο τριαντάφυλλο να της προσφέρει.  Το Αηδόνι τον ακούει και καταλαβαίνει το «μυστικό της θλίψης» του. Αποφασίζει να τον βοηθήσει. Ο μόνος τρόπος όμως, να του βρει το τριαντάφυλλο που λαχταρά, είναι να τραγουδήσει όλη νύχτα στην τριανταφυλλιά, όσο το αγκάθι της τρυπάει την καρδιά του.  
*Τα εισιτήρια κοστίζουν 12 ευρώ το κανονικό, 10 ευρώ φοιτητικό και άνω 65 ετών και 5 ευρώ το μειωμένο. Προπώληση εισιτηρίων – κρατήσεις: Στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (Παπάζογλου 5 – Αρχοντικό Πυρσινέλλα, τηλ. 2651025670) και στα βιβλιοπωλεία «Αναγνώστης» και «Χαρτέξ».