Μουσείο Τυπογραφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

on .

GRAFOMHXANH LINOTYPIKH

• Η Τελετή έναρξης λειτουργίας του Μουσείου Τυπογραφίας και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 1 Ιουλίου και ώρα 7.30 μ.μ. στο Αίθριο της Φιλοσοφικής Σχολής, στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων.
Το πρόγραμμα της τελετής έχει ως εξής:
Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι:  Γεώργιος Δ. Καψάλης, Καθηγητής, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου, Θωμάς Μπέγκας, Δήμαρχος Ιωαννίνων, Ανδρέας Δ. Φωτόπουλος, Καθηγητής, Αναπληρωτής Πρύτανη, Πρόεδρος της Επιτροπής Μουσείου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γεώργιος Πλουμίδης, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πρ. Αντιπρύτανης, Ιδρυτής του Μουσείου Τυπογραφίας και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών.
Θα ακολουθήσει ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.
Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο
Την επίσημη έναρξη των εργασιών του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γραφικών Τεχνών θα κηρύξει ο Πρύτανης του Πανεπ. Ιωαννίνων κατά την έναρξη λειτουργίας του Μουσείου.  
Το συνέδριο λαμβάνει χώρα την Δευτέρα 2 και την Τρίτη 3 Ιουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο της Πανεπιστημιούπολης «Κάρολος Παπούλιας». Στη θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνονται συνεδρίες στα εξής επιστημονικά πεδία: Τυπογραφία, Εκτυπώσεις, Συσκευασία, Ιστορία της Τυπογραφίας και των Γραφικών Τεχνών – Μουσεία και Συλλογές, Σχεδιασμός Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων Επικοινωνίας, Εξελίξεις και Καινοτομίες στη Συσκευασία, Επιστήμη και Τεχνολογία Γραφικών Τεχνών, Τέχνη, Επιστήμη και Τεχνολογία στην Επικοινωνία και τις Γραφικές Τέχνες.
Την Τετάρτη 4 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ημερήσια εκδρομή στην  Ήπειρο.
Το Θερινό Εργαστήριο
Από την Πέμπτη 5 έως και το Σάββατο 7 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το 2ο Θερινό Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών. Το εργαστήριο περιλαμβάνει εντατική εκπαίδευση και εκπόνηση εργασιών με τον σχεδιασμό και την παραγωγή έργων στην Μεταξοτυπία, την Χαρακτική (Ξυλογραφία), την Λιθογραφία και την Εκτύπωση Όφσετ. Η διδασκαλία θα γίνει από καταξιωμένους επιστήμονες - τεχνολόγους γραφικών τεχνών και καλλιτέχνες και τους συνεργάτες τους.