Λαογραφικό φεστιβάλ έγινε στη Λιβαδειά Βορ. Ηπείρου

on .

FESTIVAL LIBADEIA

• Είναι νέος ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Κοσμάς» στη Λιβαδειά, Δήμου Φοινίκης. Δεν έχει κλείσει ακόμα χρόνο που ιδρύθηκε. Και ιδρύθηκε με πρωτοβουλία νεανίδων της Λιβαδειάς με κύριο σκοπό ν’ αναδείξει τον πολιτισμό μας, τα ήθη και έθιμα, τις ρίζες μας αναλλοίωτες στο χρόνο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο, με πρόεδρο την κ. Αννέτα Γκούντη σκέφτηκαν να διοργανώσουν ένα Λαογραφικό Φεστιβάλ με χορευτικά συγκροτήματα από το χώρο μας και την Ελλάδα. Το Φεστιβάλ έλαβε χώρα στο προαύλιο του Πολιτιστικού κέντρου Λιβαδειάς, με την συμμετοχή εκατοντάδων συμμετεχόντων από τα γύρω χωριά, την πόλη των Αγίων Σαράντα και τον Ελλαδικό χώρο.
Τα χορευτικά
Μέσα σε θύελλα χειροκροτημάτων και επευφημιών ανέβηκαν στη σκηνή, για να προβάλλουν την χορευτική τους επιδεξιότητα, την πολυφωνική ερμηνεία και την πανέμορφη ενδυμασία τους, τα πολυφωνικά συγκρότημα η Ένωση Γυναικών Αγίων Σαράντα, η Πολιτιστική Ένωση «Βουθρωτό» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Κοσμάς» Λιβαδειάς, από τον βορειοηπειρωτικό χώρο και ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σαμψούντας «Η Αμισός», ο Χορευτικός Όμιλος Πρέβεζας, ο Επιμορφωτικός και Ψυχαγωγικός Σύλλογος «Αχέρων» και ο Χορευτικός Σύλλογος Αμμότοπου Άρτας «Οι Μερακλήδες».
Χαιρέτησε και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους η πρόεδρος του Συλλόγου «Άγιος Κοσμάς», ενώ ακολούθησαν ο αντιδήμαρχος Φοινίκης κ. Ζήσος Λούτσης, ο βουλευτής της ΝΔ Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος Γιόγιακας, ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς, ο πρόεδρος του κόμματος ΜΕΓΚΑ κ. Χρήστος Κίτσιος και ο εκπρόσωπος του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ