Γλυκερία στο «Καστρί», Βενετσάνου και Μαυρουδής στην αρχαία Δωδώνη

on .

GLYKERIA GARDIKI 27 8 18

• Με μοναδικές μελωδίες και τραγούδια που ερμήνευσαν γνωστοί καλλιτέχνες γιορτάστηκε η προχθεσινή Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στον Νομό Ιωαννίνων.
Πιο συγκεκριμένα, στο λόφο «Καστρί» του αρχαιολογικού χώρου της Πασσαρώνας ανηφόρησαν περισσότεροι από 3.000 θεατές αψηφώντας τον απογευματινό άστατο καιρό και δεν το μετάνιωσαν, καθώς απόλαυσαν μία μοναδική συναυλία με την κορυφαία λαϊκή ερμηνεύτρια Γλυκερία και τον ταλαντούχο καλλιτέχνη Βασίλη Προδρόμου, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Ζίτσας.
Τη βραδιά άνοιξε με χαιρετισμό της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού Γιαννούλα Γεωργούλη καλωσορίζοντας τους καλλιτέχνες και το πολυπληθές κοινό. «Είμαστε εδώ, συντροφιά με το ολόγιομο φεγγάρι, είπε, Είμαστε εδώ σε έναν χώρο αυτό της Πασσαρώνας, με βαριά πολιτιστική κληρονομιά που μένει άσβεστη μέσα στο πέρασμα των αιώνων», τόνισε με έμφαση.
Η βραδιά κύλησε και ολοκληρώθηκε μοναδικά με τη Γλυκερία να προσφέρει στο κοινό ένα μουσικό ταξίδι ξεχωριστής διασκέδασης ερμηνεύοντας τραγούδια λαϊκά, έντεχνα, παραδοσιακά. Ευχάριστη μουσική παρένθεση αποτέλεσε η εμφάνιση στη σκηνή του Σάββα Σιάτρα που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Γλυκερίας και ερμήνευσε Ηπειρώτικα δημοτικά τραγούδια. Στη συναυλία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι - Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων κ.α..

Στην αρχαία Δωδώνη
Μία μαγική βραδιά απόλαυσαν εκατοντάδες θεατές και στην αρχαία Δωδώνη, όπου κυριάρχησαν οι μοναδικές μελωδίες και τα νοσταλγικά τραγούδια. Νότης Μαυρουδής, Νένα Βενετσάνου και Γιώργος Τοσικιάν καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό που είχε κατακλύσει το αρχαίο στάδιο.
Η συναυλία για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα του 2ου Φεστιβάλ, που οργανώνει ο Δήμος Δωδώνης σε συνεργασία με το Πνευματικό του Κέντρο, την Περιφέρεια Ηπείρου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.
Ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης, την Κυριακή, με ελεύθερη είσοδο, ήταν ανοιχτός από το πρωί και παρέμεινε μέχρι αργά το βράδυ. Υποδέχθηκε και φέτος εκατοντάδες επισκέπτες από την Ήπειρο και την ευρύτερη περιοχή οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να δουν το μνημείο στο φως του φεγγαριού.