Η «Γηραιά Κυρία» ενισχύει το Οικοτροφείο Ντουραχάνης

on .

ghraia kyria

• Μια θεατρική βραδιά για την ενίσχυση του Οικοτροφείου της Ιεράς Μονής Ντουραχάνης οργανώνει η εθελοντική ομάδα Paguristas. 

Την Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου, ώρα 9 μ.μ., θα παρουσιαστεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» στα Παλαιά Σφαγεία το έργο «Η Επίσκεψη της Γηραιάς Κυρίας» του Φρίντριχ Ντίρενματ, από τη θεατρική ομάδα «επί σκηνής» του Δήμου Ζίτσας, σε σκηνοθεσία Νίκου Σφαιρόπουλου.
Αντί εισιτηρίου, οι θεατές καλούνται να προσφέρουν είδη για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών του Οικοτροφείου. Ειδικότερα, μπορούν να προσφέρουν σχολικά είδη (τετράδια, τσάντες, ντοσιέ κ.ά.), τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη υγιεινής. Μέλη της εθελοντικής ομάδας Paguristas θα βρίσκονται στον χώρο της παράστασης δύο ώρες πριν την έναρξη της παράστασης, προκειμένου να συγκεντρώνουν τα προσφερόμενα είδη, με το κάλεσμα να απευθύνεται όχι μόνο σε όσους θα θελήσουν να δουν την παράσταση, αλλά σε όλους όσοι θέλουν να ενισχύσουν το έργο του Οικοτροφείου Ντουραχάνης.

Οι συντελεστές
Τη διασκευή κειμένου έκανε ο Αλέξανδρος Κοέν, τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε η Άρτεμις Αγαθοπούλου, τη μουσική η Ιουλία Πυλαρινού, τους φωτισμούς ο Θωμάς Νάστος και το πρόγραμμα και την αφίσα η Αγάπη Ευφραιμίδου. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Μύριαμ Τζίμα και τεχνικοί σκηνής οι Σπύρος Γκρέμος και Σταύρος Γεωλδάσης.
Τη γηραιά κυρία υποδύεται η Γιολάντα Μπότσικου, ενώ τους υπόλοιπους ρόλους ερμηνεύουν οι: Δημήτρης Ντίνας, Νίκος Τζίμας, Χρήστος Μπέλλος, Βούλα Καραγκούνη, Στέφανος Μιχάλης, Παναγιώτης Σιώνης, Χάρης Λαμπρίδης, Γιάννης Βούλγαρης, Κώστας Αχνούλας, Αλίκη Λύτρα, Σταύρος Μήτσης, Ειρήνη Κολιούση, Μύριαμ Τζίμα, Έφη Στάμου, Γιώργος Οικονόμου και Νικολέτα Νότσικα. Στο πιάνο η Σωτηρία Σφαιροπούλου.