Ελλάδα - Αλβανία - Ιταλία ενώνουν τη φωνή τους αύριο στα Γιάννενα

on .

SYNAYLIA EIRHNHS

• «Μια συναυλία για την ειρήνη» είναι ο τίτλος μουσικής εκδήλωσης με την Συμφωνική Ορχήστρα Magna Grecia από το Τάραντο της Ιταλίας, με Ιταλικές Άριες, τραγούδια από την κάτω Ιταλία και Ελληνικά που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο στα Γιάννενα, με ελεύθερη είσοδο.
Πρόκειται για μια μουσική πανδαισία από 32 μουσικούς, δύο Τενόρους και δύο Σοπράνο, που θα μεταφέρει όσους βρεθούν στην πλατεία Μαβίλη (7 μ.μ.) στην Ιταλική μουσική, ενώ θα τους αποχαιρετήσει με Χατζιδάκι και Θεοδωράκη.

Τρεις χώρες
Η εκδήλωση είναι μια συνδιοργάνωση του Γενικού Προξενείου της Αλβανίας, της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών, και της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, με προσφορά και συνεισφορά από την Περιφέρεια της Απουλίας Ιταλίας και των Δήμων Φίερι και Τιράνων Αλβανίας.
Το καλλιτεχνικό αυτό «πρότζεκτ», όπως, μεταξύ άλλων, αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση του Γενικού Πρόξενου της Αλβανίας στα Γιάννενα Pervin Gjikuria, γεννήθηκε πριν από δύο χρόνια, ως μία καλλιτεχνική, πολιτιστική και κοινωνική προσπάθεια για την προώθηση της ιδέας της Ειρήνης στην περιοχή. Σχεδιάστηκε και ξεκίνησε από το Δήμο Fier (Αλβανίας), σε συνεργασία με το Δήμο Τιράνων (Αλβανίας) και της Περιφέρειας της Πούλια (Απουλία-Ιταλία). Πρόκειται για μια σειρά συναυλιών που μεταφέρουν την ιδέα της ειρήνης, της συνεργασίας μεταξύ των χωρών και των λαών.

Η συμφωνική ορχήστρα
Την Συμφωνική Ορχήστρα Magna Grecia από τον Τάραντο (Ιταλίας) διευθύνει ο Μαέστρος Piero Romano από το 1993.
Ο Piero Romano, μεταξύ άλλων, είναι νικητής διαφόρων εθνικών και διεθνών διαγωνισμών, έχει εκτελέσει τόσο ως πιανίστας όσο και ως μουσικός σκηνοθέτης σε πολλές ιταλικές πόλεις και στην Αυστρία, τη Βόρεια Αμερική (Ca­rnegie Hall- New York), Νότια Αμερική, Ισπανία (National Auditorium - Madrid), Βέλγιο, Γαλλία (Comédie - Française in Paris), Ελβετία, Αλβανία, Μεξικό (Palacio de Bellas Artes - Ciudad de Mexico), Βενεζουέλα, Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής - Αθήνα), Πορτογαλία.