Υπερασπιζόμαστε στο ακέραιο τα εθνικά μας θέματα και δίκαια

on .

PAYLOPOYLOS THEOFANEIA

• Μήνυμα από τη Σύρο, από την καρδιά του Αιγαίου, της θάλασσας του απέραντου γαλάζιου και του ανέσπερου φωτός του Ελληνικού και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, έστειλε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, απαντώντας έμμεσα στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και του Τούρκου υπουργού Άμυνας Ακάρ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο κ. Παυλόπουλος, μεταξύ άλλων, ευχήθηκε «το Φως της Χριστιανοσύνης να φωτίζει τον Λαό μας και το Έθνος μας ώστε, με βάση την αθάνατη Ιστορική μας Κληρονομιά, να χτίσουμε, όλοι μαζί και υπό όρους αρραγούς ενότητας, το μέλλον που μας αναλογεί και μας αρμόζει. Να το χτίσουμε υπερασπιζόμενοι, στο ακέραιο και δίχως ίχνος υπαναχώρησης, τα Εθνικά μας Θέματα και Δίκαια και υπηρετώντας τις αρχές της σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης, μέσα στο πλαίσιο σεβασμού της Δημοκρατίας, των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, της Δικαιοσύνης, πρωτίστως δε της Κοινωνικής Δικαιοσύνης…».
• Στη Ραφήνα παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό των Θεοφανίων και τον Αγιασμό των Υδάτων ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σε δήλωσή του χαρακτήρισε λαμπρή την χθεσινή μέρα για την Ορθοδοξία και μια μέρα γεμάτη σημαντικούς συμβολισμούς. Και πρόσθεσε: «Καθώς είμαστε στις πρώτες μέρες του 2019 εύχομαι πραγματικά μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο, το 2019 να είναι μια χρονιά φώτισης και χαράς για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες. Και να είναι η χρονιά εκείνη την οποία θα τη θυμόμαστε ως την απαρχή της πορείας αναγέννησης της πατρίδας μας».
Κληθείς να σχολιάσει τα όσα έγραψε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πάνος Καμμένος, ο Πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως «φώτιση και Καμμένος είναι δύο έννοιες οι οποίες δεν πηγαίνουν μαζί».
• Μετά την ολοκλήρωση της τελετής Αγιασμού των υδάτων, στο λιμάνι του Πειραιά, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά δήλωσε: «Εύχομαι το Φως των ημερών να αγγίξει τις καρδιές μας. Να μας φωτίσει όλους πολίτες και πολιτικούς γιατί το 2019 είναι χρονιά αποφάσεων. Μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα, να ζήσουμε καλύτερα. Ενωμένοι οι Έλληνες να πάμε μπροστά».
• Μήνυμα πως πρέπει να φύγουν τα «δαιμόνια» από τη χώρα: «ο διχασμός, ο λαϊκισμός, ο εθνικισμός και η στασιμότητα» έστειλε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανείων.