Τριήμερες εκδηλώσεις για τον Πολιούχο των Ιωαννίνων

on .

AGIOS GEORGIOS PLATEIA PARGHS

• Το πρόγραμμα των τριήμερων εορταστικών ακολουθιών για τον Νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιο, Πολιούχο των Ιωαννίνων, ανακοίνωσε η Μητρόπολη.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου, ώρα 4 μ.μ., με δέηση και μεταφορά της εικόνας του Αγίου στο εικονοστάσι της κεντρικής πύλης του Κάστρου. Εκεί στις 4.30 μ.μ. θα γίνει δέηση και η εικόνα θα μεταφερθεί στον ναό του Αγίου Γεωργίου στην Πλατεία Πάργης. Στις 5 μ.μ. θα γίνει Εσπερινός στο παρεκκλήσι του τάφου του Νεομάρτυρα στη Μητρόπολη Ιωαννίνων, ενώ στις 6 μ.μ. θα γίνει Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας στο Ναό του Αγίου Γεωργίου. Στις 9 μ.μ. θα ξεκινήσει Αγρυπνία στον Οίκο του Αγίου.
Ανήμερα της εορτής, την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου, ώρα 7 π.μ., θα τελεστούν στον φερώνυμο ναό της Πλατείας Πάργης Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ λειτουργίες θα γίνουν επίσης στον Οίκο του Αγίου και στην Μητρόπολη. Στις 10.30 π.μ. θ ακολουθήσει λιτανεία των Λειψάνων του Αγίου και εναπόθεσή τους στη Μητρόπολη. Στις 5 μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Παράκληση στον Οίκο του Αγίου και στις 6 μ.μ. θα γίνει στη Μητρόπολη Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θα ακολουθήσει κήρυγμα.
Την Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου, ώρα 7 π.μ. θα γίνουν Όρθρος και Ιερά Παράκληση του Νεομάρτυρος Αγ. Γεωργίου και στις 5 μ.μ. θα ακολουθήσει η επιστροφή των Λειψάνων του στο ναό της Πλατείας Πάργης.