Το όνομα της Μακεδονίας είναι ταυτόσημο με τον Ελληνισμό!

on .

BLAXOI LABARA

• Πολλές και επικίνδυνες εθνικές προεκτάσεις έχει η συμφωνία των Πρεσπών, μέσω της οποίας η Ελλάδα χάνει και με δική της υπογραφή πλέον, την αποκλειστική «ιδιοκτησία» του όρου Μακεδονία, αφού αυτόν θα μπορούν να τον χρησιμοποιούν και επίσημα οι Σλάβοι των Σκοπίων, έστω κι αν συνοδεύεται (;) με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Για παράδειγμα, η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί… βούτυρο στο ψωμί των ανθελληνικών εκείνων κύκλων και στα Σκόπια που επιχειρούν να οικειοποιηθούν τους Έλληνες Βλάχους «θολώνοντας» με συστηματική προπαγάνδα την εθνική τους προέλευση. Ωστόσο, οι κίνδυνοι αυτοί είναι γνωστοί στους Βλάχους, οι οποίοι είναι ξεκάθαροι όσον αφορά τις εθνικές και πολιτιστικές τους αξίες.
Στο πλαίσιο αυτό και για να μην υπάρξουν… παρεξηγήσεις η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων με ανακοίνωση – ψήφισμά της ξεκαθαρίζει ότι στηρίζει την ελληνικότητα της Μακεδονίας και το συλλαλητήριο της ερχόμενης Κυριακής στην Αθήνα για το Μακεδονικό, ενώ ο Πρόεδρός της Μιχάλης Μαγειρίας απορρίπτει μετά βδελυγμίας κάθε προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας και της καταγωγής του Βλαχόφωνου ελληνισμού!

Κέντρα προπαγάνδας...
Όπως έχει ξαναγράψει ο «Π.Λ.», οι Βλάχοι που ζουν στην χώρα μας, με ιστορική κοιτίδα την οροσειρά της Πίνδου, αλλά και οι ελληνικής καταγωγής ομογενείς Βλάχοι που είναι διασκορπισμένοι στα Βαλκάνια ή την διασπορά είναι Έλληνες και έχουν φυσικά ξεκάθαρη συνείδηση της ελληνικότητάς τους. Καμία λοιπόν μεθόδευση ή προπαγάνδα, απ’ όπου κι αν προέρχεται, δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Εξάλλου, η ιστορία δεν ξαναγράφεται! Παρόλα αυτά, υπάρχουν σήμερα «κέντρα», που θέλουν να οικειοποιηθούν τους Βλάχους «αλλοιώνοντας» την εθνικότητά τους. Η προπαγάνδα αυτή πηγάζει κατά βάση από τη Ρουμανία, αν και εστίες της υπάρχουν και νοτιότερα της συγκεκριμένης χώρας, μιλώντας πάντα για τα Βαλκάνια όπως στα Σκόπια.

Ψήφισμα Ομοσπονδίας
Ωστόσο, με αφορμή την επικείμενη εισαγωγή για συζήτηση στη Βουλή της συμφωνίας των Πρεσπών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο βάζει για μία ακόμη φορά τα πράγματα στη θέση τους, μην αφήνοντας περιθώρια για παρερμηνείες.
Η Ομοσπονδία τονίζει πως στηρίζει το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στην Αθήνα. Όπως σημειώνει στο ψήφισμά της, «ως Βλάχοι και ως εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων της χώρας μας δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες, όπως πάντα, για την υποστήριξη της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας. Δηλώνουμε επίσης ότι δεν θα αποδεχτούμε οποιαδήποτε κίνηση που αποσκοπεί στην παραχάραξη της ιστορίας και της αμφισβήτησης του πολιτισμού της Μακεδονίας που είναι έννοιες ταυτόσημες με εκείνες της Ελλάδος. Διακηρύσσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν απεμπολούμε τις εθνικές και πολιτιστικές μας αξίες. Όλοι μαζί, πρέπει να διατρανώσουμε την αποφασιστικότητά μας ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, το δοξασμένο όνομα της Μακεδονίας να ταυτίζεται πάντοτε με τον Ελληνισμό».

Ο Πρόεδρος Βλάχων
Μιλώντας χθες σχετικά στον «Π.Λ.», ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων και της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας Μιχάλης Μαγειρίας αναφέρθηκε στις προσπάθειες αλλοίωσης της εθνικότητας των Βλάχων, ξεκαθαρίζοντας πως αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνισμού. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «καλούμε τη γειτονική χώρα να σταματήσει να υποθάλπει ανιστόρητες θεωρίες που επιχειρούν να ετεροπροσδιορίζουν τον Βλαχόφωνο Ελληνισμό και να αναγνωρίσει την ελληνική ταυτότητα και καταγωγή του»!
Η ΠΟΠΣΒ και ο κ. Μαγειρίας απηύθυναν δημόσιο κάλεσμα σε όλους τους συμπατριώτες μας να είναι παρόντες την Κυριακή στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.