Θα προβληθεί αύριο 10 π.μ. από την ΕΡΤ Ντοκιμαντέρ για την Κόνιτσα και τον Άγιο Παΐσιο

on .

KONITSA

• Η σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ «Φωτεινά Μονοπάτια», ταξιδεύει στην πανέμορφη Κόνιτσα. Εκεί όπου έζησε τα παιδικά και νεανικά του χρόνια, ένας Άγιος της Ορθοδοξίας, ο Άγιος Παΐσιος.

Επισκέπτεται το σπίτι όπου μεγάλωσε και συναντά συγγενείς του και μοναχούς της Ι.Μ. Στομίου που αφηγούνται, άγνωστες ιστορίες της ζωής του.
Γνωρίζουν από κοντά την Ι.Μ. Στομίου, το Μοναστήρι όπου έζησε για τέσσερα χρόνια ο Άγιος Παΐσιος και αναδεικνύουν την ιστορία της στο πέρασμα του χρόνου.
Το επεισόδιο της σειράς, θα προβληθεί αύριο, Κυριακή του Πάσχα, ώρα 10 το πρωί, από την ΕΡΤ2, και σε επανάληψη στις 5 Μαΐου, στις 10:30 το πρωί.
Στη δημοσιογράφο και σεναριογράφο της σειράς Ελένη Μπιλιάλη μιλούν, ο Δήμαρχος Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου, ο εκπαιδευτικός Γιώργος Καλλιντέρης, ο π. Απόστολος, εφημέριος εξωκλησίου Αγ. Βαρβάρας.
Στα «Φωτεινά Μονοπάτια» φιλοξενούνται επίσης οι συγγενείς του Αγίου Παϊσίου, Αντωνία Εζνεπίδου και Νίκος Στράτος. Ενώ από την Ιερά Μονή Στομίου, μιλούν για τον Άγιο, ο Ιερομόναχος Κοσμάς, ηγούμενος της Μονής και ο μοναχός Παύλος.