Μπήκαν υπογραφές για το δίκτυο της ΔΕΥΑΙ και τον Βιολογικό

on .

DEYAI 12 7 2019

• Τη σύμβαση του έργου με τίτλο «Κατασκευή Δικτύων Αποχέτευσης Ακαθάρτων ΔΕ Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 19,5 εκ. ευρώ, με τον ανάδοχο που προέκυψε από τη διαγωνιστική διαδικασία υπέγραψε χθες ο Θωμάς Μπέγκας. Έτσι, ξεκινά άμεσα η υλοποίηση του πρώτου μέρους από το «μεγάλο έργο» της ΔΕΥΑΙ στο οποίο συγκαταλέγεται και η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού.
Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Ιωαννίνων τόνισε τα εξής: «Το έργο αυτό είναι μέρος του μεγαλύτερου επενδυτικού προγράμματος που εκπόνησε και θα εκτελέσει η ΔΕΥΑΙ. Το άλλο είναι η αναβάθμιση του τριτοβάθμιου βιολογικού όπου δυστυχώς με τις τελευταίες εξελίξεις θα καθυστερήσει. Το ποτάμι όμως δεν γυρίζει πίσω και η προσπάθειά μας θα έχει αίσιο τέλος. Η δική μας Δημοτική Αρχή αφήνει μια μεγάλη παρακαταθήκη στον τόπο και τη ΔΕΥΑΙ. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μας στη ΔΕΥΑΙ, πολιτικό και υπηρεσιακό προσωπικό, γιατί με τη δική τους συμβολή πετύχαμε, ότι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα».
Τι περιλαμβάνει
Το έργο αφορά την κατασκευή ολοκληρωμένων δικτύων συλλογής και μεταφοράς ακαθάρτων, στους οικισμούς Καρδαμίτσια, Εξοχή (Νέα Ζωή), Τσιφλικόπουλο, Δροσιά – Πεντέλη, Κ. Νεοχωρόπουλο και Σεισμόπληκτα. Τα ακάθαρτα θα μεταφέρονται στην υφιστάμενη ΕΕΛ Ιωαννίνων, η οποία θα επεκταθεί κατάλληλα για την κάλυψη των πρόσθετων αναγκών. Με τα προβλεπόμενα συμβατικώς έργα μεταφοράς, καλύπτεται επίσης ο οικισμός της Πεδινής. Στους ως άνω οικισμούς, προβλέπονται νέα εσωτερικά δίκτυα ακαθάρτων, ενώ τα υφιστάμενα έργα των δικτύων ακαθάρτων ενσωματώνονται στα νέα έργα.
Σε σχέση με τα έργα μεταφοράς, προβλέπεται η κατασκευή νέου αγωγού μεταφοράς που ξεκινά από την περιοχή του Κάτω Νεοχωρόπουλου με κατεύθυνση προς Καρδαμίτσια, ο οποίος θα συλλέγει τα λύματα από τους οικισμούς Κάτω Νεοχωρόπουλο, Σεισμόπληκτα, Τσιφλικόπουλο, Καρδαμίτσια και Νέα Ζωή και θα καταλήγει σε νέο συμπληρωματικό Γ.Α.Α. στην έξοδο της πόλης των Ιωαννίνων και τελικώς στην υφιστάμενη ΕΕΛ Ιωαννίνων. Για τη μεταφορά των λυμάτων προβλέπονται έξι αντλιοστάσια ακαθάρτων.