Αυλαία με Όλιβερ Στόουν και «Platoon» για το 9ο Φεστιβάλ Θερινού Σινεμά

on .

therino cinema

• Με την εμβληματική αντιπολεμική ταινία «Platoon» πέφτει η αυλαία για το 9ο Φεστιβάλ θερινού σινεμά του Συλλόγου Προσηλιωτών.

Πρόκειται για μία από τις πιο σκληρές ταινίες για τον πόλεμο του Βιετνάμ, σε σκηνοθεσία του Όλιβερ Στόουν, βετεράνου του πολέμου και ενός από τους πιο σημαντικούς Αμερικανούς σκηνοθέτες, η οποία θα προβληθεί αύριο, Σάββατο, λίγο μετά της 21:00, στην πλατεία της Πλατανούσας, όπου θα στηθεί η μεγάλη κινηματογραφική οθόνη του Φεστιβάλ.
Η ταινία παραγωγής του 1986 έχει σπουδαίες ερμηνείες, με τους Γουίλεμ Νταφόε και Τομ Μπέρετζερ αμφότερους υποψήφιους για Όσκαρ. Στα νεανικά τους κινηματογραφικά βήματα ο ήρωας της ταινίας Τσάρλι Σιν αλλά και ο άγνωστος μέχρι τότε Τζόνι Ντεπ.
Με την στήριξη του Δήμου Βορείου Τζουμέρκων, για ακόμη μια φορά η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Οι διοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα στους πολίτες να παραβρεθούν για «να αποχαιρετήσουμε τον Αύγουστο κάτω από τον έναστρο Τζουμερκιώτικο ουρανό στην αυλαία του 9ου Φεστιβάλ θερινού σινεμά», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.