Το «πικρό γάλα» γέμισε με κόσμο το Πνευματικό Κέντρο

on .

EKDHLOSH BIBLIO SAKELARROPOYLOY

• Με την παρουσία πλήθους φίλων παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών (αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας») το βιβλίο του Μένιου Σακελλαρόπουλου «Πικρό γάλα», που αναφέρεται στην αληθινή ιστορία του Φώτη Ραπακούση. Επρόκειτο για πνευματική μυσταγωγία και όχι για μία κλασική παρουσίαση βιβλίου.
Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξ. Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωϋσής Ελισάφ και ο Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μηνάς Πασχόπουλος.
Για το βιβλίο μίλησαν οι: Βαρβάρα Παπαδοπούλου, Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας, διδάκτωρ αρχαιολόγος και τακτικό μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) και Μιχάλης Παντούλας, Φιλόλογος, πρ. Βουλευτής Ιωαννίνων.
Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η Κορίνα Σακελλαροπούλου.
Τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης είχε ο Δημήτρης Υφαντής, ο οποίος είπε τέσσερα παραδοσιακά ηπειρώτικα δημοτικά τραγούδια και καταγοήτευσε το ακροατήριο.
Ευχαριστίες προς τους παρισταμένους εξέφρασαν με το λόγο τους οι Φώτης Ραπακούσης και Μένιος Σακελλαρόπουλος.
Ο κ. Παντούλας, που συντόνιζε την τελετή, ευχαρίστησε το κοινό για τη συγκλονιστική παρουσία του, καθώς επίσης το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών για την παραχώρηση της αίθουσας και το Δήμο Ιωαννιτών, που έθεσε υπό την αιγίδα του όλη την εκδήλωση.
Τέλος την εκδήλωση λάμπρυναν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, πρ. Δήμαρχοι του Δήμου Ιωαννιτών, και άλλων περιφερειακών Δήμων της περιοχής, εκπρόσωποι των πνευματικών φορέων της πόλης, περιφερειακοί - δημοτικοί σύμβουλοι και πολλοί άλλοι.