Μελέτες και βέλτιστες πρακτικές για τον Εναλλακτικό Τουρισμό

on .

arta

• Στις δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού και τις καλές πρακτικές στην μακροπεριφέρεια Αδριατικής & Ιονίου επικεντρώθηκαν οι εργασίες της 2ης ημέρας του 11ου Συνεδρίου Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Μακροπεριφέρειας Αδριατικής & Ιονίου, που πραγματοποιήθηκε στην Άρτα.
Ειδικότερα, παρουσιάστηκαν μελέτες και βέλτιστες πρακτικές Εναλλακτικού Τουρισμού από επιχειρήσεις και φορείς στην περιοχή της Αδριατικής και Ιονίου.
Μεταξύ άλλων, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθηγητής Τριαντάφυλλος Αλμπάνης εστίασε στον ρόλο και τη συμμετοχή των πανεπιστημίων στα προγράμματα έξυπνης εξειδίκευσης.
Για τη «συστηματική διαχείριση των τουριστικών προορισμών» μίλησε ο καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής, Πανεπιστημίου Πειραιώς και Πρόεδρος ΕΕΣΜ Νικήτας Ασημακόπουλος, ενώ ο Ειδικός σε θέματα τουρισμού Συνδέσμου των Ιταλικών Εμπορικών Επιμελητηρίων και του Εθνικού Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών ISNART κ. Flavia Coccia μίλησε τον «Βιώσιµο και Προσιτό Τουρισμό».
Κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου διοργανώθηκε Workshop με θέμα «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, Βιώσιμη Ανάπτυξη και Εναλλακτικός Τουρισμός», το οποίο συντόνισε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου Εύα Στεφανιδάκη.
Στο περιθώριο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας μαζί με την αρχαιολόγο Μαρία Νιάρου και ταυτόχρονη μετάφραση σε τρεις γλώσσες, ξενάγηση από την αρχαιολόγο Βασιλική Γαλάνη στο ναό της Παναγίας Παρηγορήτισσας κ.α.