Οι Έλληνες είναι υπό διωγμό από τον Ράμα

on .

XIMARA DIAMARTYRIA

• Οι διαβεβαιώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα στην προχθεσινή του συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και το περιεχόμενο της συνέντευξής του στο Euronews για σεβασμό στα δικαιώματα των Ελλήνων Ομογενών, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την πραγματικότητα που βιώνουν οι Βορειοηπειρώτες και ιδίως οι Χιμαριώτες που έχουν βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα» με την αρπαγή των περιουσιών τους.
Όπως δήλωσε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA o Πρόεδρος του Παραρτήματος Χιμάρας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Φρέντυ Μπιλέρης (στον οποίο πραξικοπηματικά του είχε απαγορευτεί να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος), οι Έλληνες είναι συνεχώς υπό διωγμό και καταπατούνται τα δικαιώματά τους. Επί πρωθυπουργίας Ράμα η κατάσταση έχει γίνει πολύ δύσκολη, καθώς εκτός από τις περιουσίες, δεν τους αναγνωρίζεται και η δυνατότητα του εθνικού αυτοπροσδιορισμού τους.
Όσον αφορά τη νέα υπόσχεση του Ράμα για επίλυση του περιουσιακού ζητήματος, οι Ομογενείς την αποδίδουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Κυβέρνησή του στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας, τονίζοντας πως ειδικά μετά την έκθεση του ΟΟΣΑ βρίσκεται σε πανικό. Αυτό βέβαια δεν τον εμποδίζει να συνεχίσει την πολιτική της πίεσης σε βάρος των Ομογενών, με αποκορύφωμα τα ζητήματα που προκύπτουν από τη δολοφονία του Κων. Κατσίφα.
Η μητέρα του αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερη βιαιότητα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, όταν επιχείρησε να μεταφέρει ένα πανό στο χώρο της επιμνημόσυνης δέησης στο Ελληνικό Νεκροταφείο στους Βουλιαράτες. «Τυχαίως» προχθές δημοσιεύτηκε σε Αλβανική εφημερίδα απόσπασμα πόρισματος για τη δολοφονία του Κατσίφα -που δεν είναι τελεσίδικο- και το οποίο δεν διαπιστώνει ευθύνες της επίλεκτης Αλβανικής αστυνομικής ομάδας RENEA, καθώς τον χαρακτηρίζει «εξτρεμιστή» που πυροβολούσε κατά της Αστυνομίας.
Τα ίδια δηλαδή που υποστήριξε στη συνέντευξή του και ο Ράμα, ο οποίος τον χαρακτήρισε «ως επικίνδυνο άτομο».