Η «Ήπειρος Α.Ε» φορέας λειτουργίας των «Πολιτιστικών Διαδρομών στα Αρχαία Θέατρα»

on .

DODONH THEATRO

• Η Αναπτυξιακή Εταιρία της Περιφέρειας «Ήπειρος Α.Ε.» από χθες και με την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ανέλαβε φορέας λειτουργίας της «Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», σε ότι αφορά τη διαχείριση, διοίκηση και προβολή της. Το πεδίο δράσης του Φορέα Λειτουργίας θα καλύπτει συνοπτικά τρεις ενότητες: 
-Μέριμνα, ως “επισπεύδων”, για την συντήρηση και εύρυθμη λειτουργία των κάθε είδους υποδομών προς την κάθε υπηρεσία/φορέα που έχει την ευθύνη των υποδομών καθώς και τον συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων που έχουν την ευθύνη συντήρησης των υποδομών και μνημείων. 
-Διατήρηση και επέκταση της συνεργασίας με την επιχειρηματική κοινότητα της περιφέρειας και  την τοπική κοινωνία. 
- Διαρκής και ενεργή προβολή και προώθηση της Διαδρομής και όλου του δικτύου αξιοθέατων και κάθε είδους επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί σε αυτήν στην τοπική αλλά κυρίως στην υπερτοπική τουριστική αγορά. 
 Όπως διευκρίνισαν ο Περιφερειάρχης   Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, το συνολικό ποσό που θα διαχειριστεί για τις ανωτέρω δράσεις η Ήπειρος Α.Ε. ανέρχεται σε 150.000 ευρώ.   Αίτημα εκπροσώπησης στο Δ.Σ. της εταιρίας έθεσαν οι παρατάξεις των Σπ. Ριζόπουλου- Δ. Δημητρίου, με τον πρώτο μάλιστα να καταψηφίζει και για το λόγο πως στην εισήγηση δεν υπήρχε ρητή αναφορά στον προϋπολογισμό του έργου.