«Eικόνες της Ελλάδος» στο Ριζάρειο Κέντρο

on .

rizario

• Έκθεση με φωτογραφίες του περίφημου Γάλλου εξερευνητή Fred Boissonnas και τίτλο «Εικόνες της Ελλάδος» παρουσιάζεται στο Ριζάρειο Εκθεσιακό Κέντρο Μονοδενδρίου. Θα διαρκέσει ως τον Σεπτέμβριο του 2020. Ώρες λειτουργίας καθημερινά, 9 π.μ. με 4 μ.μ.. 
O Fred Boissonnas από το πρώτο του ταξίδι στη χώρα μας το 1903, εντυπωσιάζεται από το χρώμα και τις οσμές της φύσης, τα παιχνιδίσματα του φωτός, τα ξεσπάσματα της φωνής, τις αρχαιότητες, τους ανθρώπους... Όλα αυτά τα στοιχεία διάχυτα σε μία ατμόσφαιρα λυρικής αταξίας, ο καλλιτέχνης τα τιθασσεύει στα δημιουργήματά του με δωρική απλότητα κι ελληνική συμμετρία, αναδεικνύοντας παράλληλα το φως ως ένα απο τα πρωταρχικά στοιχεία τους. Με ακούραστο πάθος ο Ελβετός οδοιπόρος φωτογραφίζει την  Ελλάδα και κάτω από δύσκολες συνθήκες  μεταφέροντας με μουλάρια εξοπλισμό και υλικά, πραγματοποιεί 7000 λήψεις σε γυάλινες πλάκες, σκιαγραφώντας  το προφίλ της χώρας και εκδίδοντας περίπου δέκα λευκώματα για την Ελλάδα, γνωρίζει στην Δύση την Ελληνική κουλτούρα.
• Πληροφορίες στο τηλ.: 26530 – 71573 και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..