Ελεύθερη η είσοδος αύριο σε Μουσεία και αρχαιολ. χώρους

on .

ARXAIOLOGIKO MOYSEIO

• Ελεύθερη θα είναι αύριο, Κυριακή η είσοδος στα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, όπως αναφέρει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.
Και υπενθυμίζει ότι:
- Στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων «Διώνη» φιλοξενείται η περιοδική έκθεση Ήπειρος, μητροπόλεις, αποικίες. Στα άκρα του αρχαίου κόσμου. 
-Στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων «Δημήτριος Κωνστάντιος» φιλοξενείται η περιοδική έκθεση Ο καιρός της Επανάστασης. Τα Γιάννενα από τον Ρήγα στον Byron.
- Στο Αρχαιολογικό και Βυζαντινό Μουσείο, καθώς και στο «Θησαυροφυλάκιο» στην εσωτερική Ακρόπολη του Κάστρου Ιωαννίνων φιλοξενείται η περιοδική έκθεση Αργυροφεγγής. Τα Αργυρά των Ιωαννίνων. Σημειώνεται ότι πρόκειται για σπονδυλωτή έκθεση με ταυτόχρονη παρουσίαση αργυρών αντικειμένων λατρείας, πολυτελείας και καλλωπισμού , από τον 16ο αιώνα έως σήμερα, ανώνυμων και επώνυμων αργυροχόων, σε  εννέα Μουσεία της πόλης (Αρχαιολογικό, Βυζαντινό, Λαογραφικό, «Κώστας Φρόντζος», Δημοτικό Μουσείο, Αργυροτεχνίας, Μουσείο Αλή Πασά και Επαναστατικής περιόδου, Ιστορικό Μουσείο Νικολάου) και
- Στην πυριτιδαποθήκη του Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων φιλοξενείται η περιοδική έκθεση Προσωπεία Αρχαίου Ελληνικού Δράματος της Δήμητρας Ζώη.