Εκδήλωση στα Γιάννενα για τα «Αμοντάριστα Πλάνα»!

on .

 AMONTARISTA PLANA DEBELEGKAS

•  «Αμοντάριστα Πλάνα» [Μικρές Ιστορίες] είναι ο τίτλος του βιβλίου του Γιάννη Δεβελέγκα, συγγραφέα - αρθρογράφου που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Λευκό Μελάνι». H πρώτη επίσημη παρουσίασή του θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00, στα Γιάννενα και συγκεκριμένα στο Θέατρο «Έκφραση» (Αραβαντινού 14). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Γιώργος Σιομπότης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός - αρθρογράφος, Ελένη Σιάση, φιλόλογος – Αντιπρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου και Δημήτρης Πάνου, ιατρός – Πρόεδρος Οργανισμού Κοινων. Πρόνοιας Δήμου Ιωαννιτών. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Χρήστος Χρήστου. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Βούστρος. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Μικρές ιστορίες…
Τα «Αμοντάριστα Πλάνα» είναι μία συλλογή μικρών ιστοριών, που εξελίσσονται με την ταχύτητα που επιβάλλει η σύγχρονη πραγματικότητα. Μεταφέρουν γνώση στον αναγνώστη, μέσα από πλάνα και επεισόδια ζωής, σκόρπια στο αγνάντεμα του χρόνου. Κοιτούν κατάματα το χθες και αισιόδοξα το αύριο. Δίνουν τη δυνατότητα στους νέους να εξηγήσουν καλύτερα το σήμερα γνωρίζοντας τι προηγήθηκε. 
Τα «Αμοντάριστα Πλάνα» είναι στιγμές, εικόνες, μνήμες, πρόσωπα αγαπημένα. Είναι ένα βλέμμα ξεχωριστό, μια πρόσκληση, μια πρόκληση, και συναισθήματα μοναδικά. Είναι δάκρυα και γέλια αυθόρμητα, και χαρές και τραγικά συμβάντα!  Είναι αγγίγματα πολύχρωμα στο μέσα της ψυχής, στο ανάγλυφο της διψασμένης σάρκας και στο χείλος των αισθήσεων και των συναισθημάτων! Είναι πάθη ανθρώπινα, οργή, γνώση, αισιοδοξία, απογοήτευση. Είναι πατρίδα, μάνα, εγκατάλειψη, σημαία, θυσία, οικογένεια, μίσος, φθόνος, δόξα, ενοχές, ήττες! Κι άλλα πολλά!