Ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις στην πίτα του ΣΕΒΙΠΙ

on .

PITA SEBIPI

• Με την ευχή το 2020 να είναι έτος ανταπόδοσης απ’ όλους προς όλους, συνοδεύτηκε η κοπή της πίτας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων (ΣΕΒΙΠΙ), σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του Συνδέσμου.
Στην εκδήλωση παρέστη και ο Δ/νων Σύμβουλος της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. Αθ. Ψαθάς με άλλα στελέχη, οι οποίοι νωρίτερα είχαν συνεργασία με το Δ.Σ. του ΣΕΒΙΠΙ και συμμετείχαν σε σύσκεψη με τους επιχειρηματίες.  
Ο κ. Ψαθάς κατά τον σύντομο χαιρετισμό του έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. θα είναι δίπλα στους επιχειρηματίες, προαναγγέλλοντας παρεμβάσεις για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών (φύλαξη, ηλεκτροφωτισμός, διαχείριση αδέσποτων κ.ά). 
«Θέλουμε πολλά πράγματα να γίνουν, αλλά πολλές φορές υπάρχει η ατομική αντίδραση. Πρέπει όλοι να δούμε το γενικότερο καλό», ανέφερε χαρακτηριστικά, θίγοντας και το ζήτημα της συνέπειας των εγκατεστημένων προς την εταιρεία όσον αφορά τις εισφορές τους.
Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΙ Λευτέρης Αραμπατζής, με μια αναφορά αρχικά στην απώλεια του Θεόδωρου Νιτσιάκου. Στη συνέχεια, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το 2020, παρά την παγκόσμια ανησυχία που προκαλεί ο κορονοϊός, η γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή και το προσφυγικό. Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε ζητήματα που απασχολούν τους εγκατεστημένους στη ΒΙ.ΠΕ., όπως η μη ύπαρξη πρόσβασης σε λιμάνι και αυτοκινητόδρομο, λόγω της εκκρεμότητας με τη συνέχιση της Ιόνιας Οδού, και το κορεσμένο δίκτυο της ΔΕΗ, που δεν επιτρέπει στις εταιρείες να παράγουν ρεύμα. «Θέλουμε το 2020 να υπάρχει μια ανταπόδοση σε όλα. Και από την πλευρά του κράτους και της αυτοδιοίκησης να υπάρχει ανταπόδοση των φόρων και των τελών που καταβάλλουμε, και από την πλευρά των επιχειρήσεων να υπάρχει ανταπόδοση προς τους εργαζόμενους, αλλά και την κοινωνία», κατέληξε ο κ. Αραμπατζής.
Στη θετική αντιμετώπιση της κυβέρνησης προς τις επιχειρήσεις αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο βουλευτής Σταύρος Καλογιάννη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «άλλαξε ο αέρας στην αγορά». 
Στο θέμα της Ιόνιας Οδού εστίασε ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, ο οποίος συμφώνησε με τον πρόεδρο του ΣΕΒΙΠΙ ότι δεν υπάρχει ΒΙ.ΠΕ. χωρίς αυτοκινητόδρομο και πρόσβαση σε λιμάνι, επισημαίνοντας την ανάγκη της άμεσης δημοπράτησης. 
Τέλος, ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Γιώργος Λώλης χαρακτήρισε τη ΒΙ.ΠΕ. «κύτταρο της τοπικής οικονομίας» και ευχήθηκε μια παραγωγική χρονιά.