«Πολιτιστική Διαδρομή» και στην πόλη της Πρέβεζας;

on .

MPENOS GEORGAKOS 13 2 2020

• Για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στην «Πολιτιστική Διαδρομή» των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου, το πρωτοποριακό πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης που συνδυάζει την ανάδειξη μνημείων με τη λειτουργία τους και την τοπική οικονομία, ενημέρωσε χθες ο Πρόεδρος του «Διαζώματος» Στ. Μπένος τον Δήμαρχο Πρέβεζας Ν. Γεωργάκο. Στην Ήπειρο το πρόγραμμα ως γνωστόν, περιλαμβάνει τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, τους πέντε αρχαιολογικούς χώρους Δωδώνης, Νικόπολης, Κασσώπης, Αμβρακίας και Γιτάνων.
Ο κ. Μπένος παρουσίασε επίσης  τις παρεμβάσεις που υλοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και ειδικότερα στην Αρχαία Κασσώπη, το Θέατρο της Νικόπολης και το  Αρχαίο Στάδιο μετά και την έγκριση των σχετικών μελετών από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
Παράλληλα, συζητήθηκε πρόταση για τη δημιουργία αντίστοιχης «Πολιτιστικής Διαδρομής» που θα  αφορά αποκλειστικά την πόλη της Πρέβεζας και θ’ αναδείξει τα μνημεία που υπάρχουν σ΄ αυτήν.
Ο Δήμαρχος Ν. Γεωργάκος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Μπένο για την παρουσία του στην Πρέβεζα, την αγάπη και τον σεβασμό που δείχνει για την πολιτισμική κληρονομιά και την ιστορία του τόπου μας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Πολιτισμού Αθηνά Κωνσταντάκη, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Αντ. Μπέζας  και το στέλεχος του «Διαζώματος» Ευδόκιμος Φρέγκογλου.
Σε δήλωσή του, ο κ. Γεωργάκος ανέφερε: «Το “Διάζωμα” και προσωπικά ο κ. Σταύρος Μπένος αποτελούν μια  ευτυχή συγκυρία για την προστασία, την ανάδειξη και την προβολή του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής μας. Η Πρέβεζα στο πέρασμα του χρόνου έχει  αποτελέσει “σταυροδρόμι” μερικών από τα σημαντικότερα γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας. Χρέος μας είναι  να αναδείξουμε την ιστορία αυτή. Και το «Διάζωμα»  ανοίγει δρόμο για να το πετύχουμε».