«Πιτοσυνάντηση» η πρώτη εκδήλωση του νέου Πολιτιστικού - Φυσιολατρικού Συλλόγου Ελατινών

on .

elatinon

• Ιδρύθηκε πριν λίγες μέρες ο Πολιτιστικός - Φυσιολατρικός Σύλλογος Ελατινών «Η Αγία Τριάδα».

Σκοπός του, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι η ανάδειξη και η αντιμετώπιση των γενικών προβλημάτων του χωριού, η ενίσχυση και η ανύψωση της αλληλεγγύης των Ελατινών, η τουριστική ανάπτυξη και προβολή του χωριού καθώς και η διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Στην κοινοτική αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» πραγματοποιήθηκε η 1η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου με κύριο θέμα την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής.
Το Δ.Σ. που προέκυψε μετά τα αρχαιρεσίες, αποτελείται από τους: Ελένη Στεργιοπούλου, πρόεδρο, Ζωή Παπαϊωαννίδου, γενική γραμματέας, Ελένη Δεματάτη, ταμία, Ελίνα Μάνθου και Πόπη Τζάνου, μέλη, ενώ αναπληρωματικά μέλη εκλέχτηκαν η Ολυμπία Μπακάλη και η Ευαγγελία Μπακάλη.
Το περασμένο Σάββατο στην πλατεία του χωριού, στον Πλάτανο, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση του Συλλόγου με την αναβίωση της ΠΙΤΟΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ, όπου η κάθε νοικοκυρά έφτιαξε τη δική της πίτα με τους παριστάμενους να γεύονται τις ζαγορίσιες νοστιμιές. Στην εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 50 χωριανοί και επισκέπτες, με την νέα γενιά του χωριού να δίνει δυναμικό «παρών».